| alasca444 a întrebat:

Ajutooooor. Mor. Am arsuri solare pe picioare... Pielea este rosie si ma ustura de 4 zile. Am dat cu iaurt. Nimic. Am facut bai cu tot felu de ceiauri nimic... Am dat cu creme pentru arsuri solare... Nimica... Nu mai pot... Cu ce naiba sa ma dau? Cu otet ma tot pulverizez si asta e degeaba ustura... Am cautat peste tot pe net. Am niste arsuri normale... Nu am basici... Nimica altceva... Dar ma ustura de 4 zile incontinuuu... Aa inca ceva labele picioarelor sunt umflate...
Nu pot sa stau in picioare si nici sa merg... Stau in pat cu genunchii ridicati. Rog seriozitate...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Trimite pe cineva la farmacie sa-ti cumpere niste unguente speciale pentru arsuri solare.

| Divy a răspuns:

Comprese cu apă rece, castraveți cruzi sau cremă și mai era baie în lapte, încearcă-le pe toate.
De tălpile de la picioare nu știu, poate ai călcat pe ceva, ar fi bine să chemi un doctor acasă, nu de alta dar să nu ajungi la complicații.
Multă sănătate!

| alasca444 explică:

Picioarele s-au mai linistit cand stau intins in pat nu ma ustura si nici nu ma dor, dar daca vreau sa merg nu pot sa stau in picioare de durere. Am dat cu Troxevazin sau Troxan gel anti arsuri. Pielea este inca rosie dar tin sa sesizez ca pe labele picioarelor este mov inchis. Sper sa nu fie ceva grav... Nu vrrau sa ajung la spital...

| InaLeaf a răspuns:

Buna. Arsurile solare sunt dificile. Poti sa iti pui comprese cu apa rece, vor calma usturimea, pe care trebuie sa le schimbi cand simti ca ajung la temperatura corpului.
Labele picioarelor sunt umflate de la arsuri si de la faptul ca la acel nivel are loc o vasodilatatie.
Poti incerca sa iei de la farmacie o crema pe baza de hidrocortizon care va reduce inflamatia sau antiinflamatoare nesteroidiene ( aspirina, ibuprofen, indometacin) Atentie, daca vrei sa iei una dintre aceste pastile ar fi bine sa stii daca esti sau nu alergic/a la una dintre substantele active.
PS- Iaurtul si celelalte sunt mituri. Niciodata nu o sa vezi in urgente ca la arsura dai cu iaurt.
Multa sanatate!