Puntele negre reprezinta pori infundati, toata lumea le are, acesti pori de la nivelul tegumentului facial se obstrueaza foarte repede, pentru a drena particulele de impuritati acumulate initial ar trebui sa faci o sauna faciala aceasta manevra duce la deschiderea porilor (30 min) daca nu ai aparat pentru sauna poti folosi o cratita cu apa fiarta in care ai adaugat plicuri de musetel stai deaupra ei cu capul acoperit dar la o distanta de 20 cm. dupa ce s au dilantat poti sa iti cureti porii folosind un servetel dar fara sa traumatizezi prea tare tegumentul prin miscari din jos in sus, ulterior foloseste gel de curatare sebium de la bioderma, sau gel de curatare de la sebamed, avene etc poti folosi creme din aceeasi gama pentru hidratare, alege intotdeauna produse dermato cosmetice diferenta de pret fata de cele comerciale nu este mare dar rezultatele sunt f bune si merita
Du-te la un dermatolog
Dupa cateva sedinte punctele negre ti se vor indeparta si nu mai folosi creme iti strica fata
Tratarea porilor dilatati si a punctelor negre se dovedeste de multe ori ca fiind dificila si necesitand multa rabdare. Ati incercat numeroase tratamente, masti faciale, saloane de cosmetica, iar ele tot nu dispar. Din pacate acestea apar mereu daca nu exista un "ritual" zilnic de curatare profunda si delicata a pielii, caci glandele sebacee vor secreta mereu acel sebum care risca sa dilate si sa umple porii.
Ce e de facut? Odata aparute nu le puteti lasa sa existe pur si simplu caci sunt extrem de inestetice si devin tot mai numeroase pe zi ce trece. Prin urmare ceva trebuie facut. Am sa expun mai jos cateva metode care s-au dovedit statistic a fi utile, insa ele nu dau rezultate pe orice ten. Puteti combina mai multe dintre ele, important este sa aveti rabdare si sa nu va agresati tenul.
Primul pas pe care trebuie sa il faceti atunci cand incepeti curatarea tenului si scoaterea punctelor negre il reprezinta o baie cu aburi fierbinti pentru fata. Fierbeti apa cu musetel (are efecte antiseptice) si puneti-va deasupra recipientului cu un prosop in cap. Astfel aburii va vor inmuia tenul si vor deschide porii, asa incat scoaterea punctelor negre va fi mai usoara. Apoi, fie stoarceti porii (eventual pe cei mai mari dupa o curatire stricta a mainilor si unghiilor), fie inrolati pe aratator un tifon cu care frecati tenul acolo unde este nevoie. Nu trebuie sa frecati excesiv, caci pielea fetei este foarte sensibilia si riscati sa va produceti singure rani care nu numai ca vor arata ca zone rosiatice, dar vor prinde si crusta, ceea ce e destul de inestetic. Pentru un efect abraziv mai bun puteti freca tenul si cu malai.
De asemenea se poate prepara acasa o masca din cateva lamai (doua- trei), trei albusuri batute spuma si 100 ml alcool de 70 de grade. Toate ingredientele se amesteca si lotiunea rezultata se aplica pe fata zilnic. Puteti pastra lotiunea in sticle bine inchise la loc racoros si intunecos, dar aveti grija sa nu o pastrati mai mult de o saptamana. Cantitatea de alcool folosita nu trebuie sa fie prea mare caci usuca tenul. Acest tratament nu trebuie aplicat mai des decat o data pe saptamana. La final, pentru inchiderea porilor, folositi o masca din lamaie si iaurt.
Gelurile abrazive, mastile pe baza de argila alba sau lotiunile tonice sunt totodata extrem de benefice in combaterea acestor probleme.
Tratamentele faciale ce constau in aplicarea direct pe fata a unor fructe si legume proaspete sau preparate ale acestora (sucuri, decocturi etc.) se pot dovedi foarte utile. De exemplu, puteti folosi:
Lotiunile cu suc de castraveti. Pentru prepararea lor aveti nevoie de cativa castraveti mari si alcool rafinat. Castravetii se curata de coaja si se storc bine, dupa care sucul obtinut este filtrat printr-o sita sau tifon si se adauga la urma alcoolul (200-250 ml). Lotiunea se lasa o zi in repaus si se depune un sediment. Acesta nu se foloseste, se preia doar sucul. Se pastreaza lotiune finala in sticle bine inchise la loc racoros si ferite de soare. Puteti aplica in fiecare seara aceasta lotiune, dupa o curatare atenta si blanda a tenului.
In cazul in care tenul nu este uscat mai puteti apela la un masaj delicat al tenului cu suc de lamaie proaspat inainte de culcare, fara sa va clatiti. Solutia cu pricina va avea timp toata noaptea sa actioneze. Dimineata clatiti fata cu apa rece din abundenta.
anonim_4396 întreabă:
Mindfulness întreabă:
Anonim2113 întreabă: