Sunt multi oameni cu atacuri de panica, ce sa-i faci. Toti avem amintiri triste, oameni pe care i-am ranit, regrete pentru ce a fost si nu mai putem schimba, sentimente de vinovatie sau de dor dupa ceva din trecut. Astea sunt inevitabile, toti gresim de nenumarate ori de-a lungul vietii. Invatam ce putem, ca sa nu repetam aceleasi greseli mereu.
Anxietatea totusi se poate trata. Trebuie sa incerce mai mult, ca sa scape de ea.
Poti sa ii spui ca pentru tine nu a contat prea mult faptul ca nu aveati bani atunci. Ca au trecut de mult vremurile alea si acum e mai bine.
Si faptul ca o inseala, ce sa zic. Poate ca e nevoie sa se schimbe anumite lucruri intre parintii tai, ca sa nu mai caute dragostea in afara casniciei. Sau poate ca nu e vorba de asta, si el cauta altceva si nu dragoste... n-as putea sti.
Priveste partea buna. Daca te cheama cand ii e rau si se calmeaza langa tine inseamna ca ii esti de ajutor si ca va intelegeti bine. E bine ca ai grija de ea in felul asta. Eu as vrea sa am asa o relatie cu ai mei, sa fim alaturi unul de altul atunci cand ne e greu.
Mama ta se panicheaza din cauza situatiei familiale, fiindca ii e frica sa nu ajunga familia "pe drumuri".
Explica-i ca, in stare panicata nu se potlua decizii corecte!
Cel mai bine ar fi sa vorbeasca cu un farmacist, sa-si ia ceva calmant pentru eliminarea stress-ului si al fricii (sunt si ceaiuri calmante, ieftine dar eficace).
In stare calma va putea trata problemele mult mai corect si eficace.
Ar trebui sa stai mai mult langa ea și eventual să ii spui că totul va fi bine, n o lasa sa se gândească tot timpul la acele lucruri, că din nou o sa se simte rău.
Fie tu, fie tatăl tău, ar trebui să ofere siguranță si certitudine în cazul în care cineva nu poate avea aceste lucruri, in cazul în care tu ești constient de aceste lucruri, și te simți constrâns să faci ceva să îmbunătățești situația. În primul rand, tatăl tău să fie motivat să se gândească la ea și la tine (sau tu să-l motivezi). În al doilea rând, trebuie să se rezolve cu discuții profesionale la un terapeut pentru a rezolva cat de cat situațiile emoționale, si medicul de familie și alti medici de o anumită specialitate să-i ofere prescripții la situațiile medicale pe care le are. In al 3lea rand, devine mai mult despre lucruri personale pe care noi nu le știm, si teoretic nici n-ar trebui. In al 4lea rand, tu trebuie să știi ce viitor vei avea în față, pentru ca ea să se simtă sigură că te poți descurca și vei avea o viață bună (educație, carieră, bani, siguranță, planuri, iubire fata de ea si de tine, prieteni si cineva special, etc). Pare că sunt cam rău și nu ofer ajutorul necesar, răspunsul poate fi eronat sau poate stii deja despre aceste lucruri, dar cam așa este realitatea.
I-as recomanda mamei tale sa-si ia ceva de munca cat de curand posibil, ca o va ajuta sa treaca peste starea incerta in care se afla acum, iar in caz de divort nu va ramane pe drumuri si fara bani.