Pai.ascest lucru se poate datora unor lucruri... ai cumva cosmaruri? Daca da inceteaza sa te mai uiti la filme de groaza sau sangeroase
-incerca sa te rogi inainte de culcare
-ia-ti o sticla de apa langa pat si mai bea apa din cand in cand
-daca ai ventilator. folosestel! daca nu.lasa geamul deschis
-bea cate o cana de lapte sau de ceai inainte de culcare
-intainte de te pui in pat, iesi pe afara si plimba-te sau alerga 10-20 de minute. Nu ti-ar veni sa crezi ce mult ajuta
-asculta muzica. pur si simplu pune-ti castile in urechi si nu te gandii la nimic. daca nu poti adormii pe muzica nu-i nimic. nici eu nu pot. dar daca stau in pat 30 de min ascultand muzica ma linistesc si am un somn mai placut. dar a grija la ce muzica sculti. daca vrei sa adormi nu asculta rock de genul :"aaaa blooood! kill ...sau asa asta nu cred ca va functiona. dar asta nu inseamna ca trebuie sa iti pui muzica cu apa curgatoare sau pasarele ciripind.nu! ceva care iti place dar care sa nu te agite
-gaseste o busola si incerca sa dormi cu capul spre nord. cateodata si asta afecteaza. si nu dormi cu fata spre oglinda. nu e bine
-culca-te cu o pijama cat mai lejera si mai scurta daca e vara
-nu dormi cu cineva care sforaie sau chestii de genul
-fa un dus inaine te culcare (vara de preferabil cat mai rece. daca suporti fa-ti un dur rapit cu apa ca ghiata. crede-ma. chiar merge )
-daca nu poti dormii cu lumina stinsa aprinde-ti o veioza. sau invers. nu e nici o rusine.
Cam asta e tot. sper sa functioneze unul dintre ele.
Cand adormi. Nu te gandii la ceva care de deranjeaza, enerveaza, intristeaza sau o problema.
Gandeste-te la ce vrei tu! Ca esti un super erou, creatoare de moda, un fotomodel cunoscut, sau vreun om de afaceri! ce iti place tie!
Sper sa-ti fi fost de folos.
Noapte buna
Insomnia poate fi declansata de un incident izolat, de un eveniment traumatizant sau de stilul de viata al unei persoane. Citeodata, somnul întrerupt poate fi un efect secundar al unui medicament sau al unei alte afectiuni de care sufera o persoana.
Somnul de dupa-amiaza trebuie evitat deoarece acesta reduce perioada de somn de noapte si creeaza disconfort.Somnul regulat ajuta corpul sa învete sa adoarma la aceeasi ora în fiecare noapte. Evitarea stimulentelor (alcoolul, cafeina, nicotina) care te tin treaza mai mult timp. Chiar si unele bauturi racoritoare care contin cafeina pot avea aceleasi efecte negative asupra somnului.Este indicat ca dormitorul sa fie bine aerisit si oxigenat. Exercitiile fizice sint foarte sanatoase, dar nu trebuie facute înainte de culcare.Relaxarea prin citirea unei carti, ascultarea unei muzici lente, poate ajuta la pregatirea organismului pentru somn.
Terapia cu ceapa
Pune o ceapa taiata într-un borcan si acopera-l cu un capac în care dai citeva gauri.Inhaleaza din cind în cind si pune borcanul linga pat. Te va ajuta sa adormi în 15-30 de minute, chiar daca mirosul e neplacut.Asta e o situatie in cazul in care cele de mai sus nu dau randament, iar daca nici asa nu merge, atunci consulta un medic.Succes.
Stiu ca mierea ajuta...adica poti lua o linguritza, 2 de miere si mergi la culcare, sau un ceai de minta!
sper sa te ajute!
Incearca sa nu dormi deloc o noapte si sa rezisti pana a2a zi pe la 9-10, pentru a-ti obisnui creier-ul cu ora aia cred ca asa ar trebui sa faci.
Poti citi, asculta muzica, sau poti bea un ceai de musetel.Depinde si la cat te trezesti, incearca sa te trezesti mai devreme, si sa faci spre seara activitati ce te obosesc
Hai sa iti spun ce fac eu Nu dorm o noapte si o zii intreaga si a 2a seara la 12 sunt planton, doar sa nu dormi intre timp... [-x[-x[-x
Acelasi lucru mi se intampla si mie, e chestia ca ne-am obisnuit cu oraru asta de vacanta.De curiozitate la ce ora te trezesti eu la 2-3. NB
Acelasi lucru mi se intampla si mie, e chestia ca ne-am obisnuit cu oraru asta de vacanta.De curiozitate la ce ora te trezesti eu la 2-3.
Parerea mea este ca te pot abate ceva ganduri sau problema la care nu le-ai dat importanta dar te dor undeva, incearca sa te gandesti cand te pui la culcare la lucrurile cele mai frumoase care ti sau intamplat in aceea zi, lasa totul deoparte si relaxeazate cate putin de cate ori ai ocazia.
Aceasi chestie ii si la mine. este vacanta si ti-ai schimbat programul de dormit il vei reface. cand intr-o zi o sa pici la pat rupta de oboseala
Bea ceai de tei sau o cana de lapte fierbinte cu o lingurita de mire si ai stare de somn garantata