| Capsuinkaadulcicaa a întrebat:

Ajutor fetelor! Incurand o sa implinesc 11 ani si.imi e cam frica sa nu-mi vn...stiti voi... o sa vn?laughing sau pe la 12-13 ani? Si cand o sa vina cum ii spon mamei ca mi-e tare rusinee!cryingSi daca imi vn la scoala ce facc?cryingPllllsss raspundeti-mi la intrebariicryingSunt speriata

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

NU ai de unde sa stii cand va veni menstruatia. Poate fi pe la 11 ani sau pe la 16 ani la fel de probabil.
Mama ta este obligata sa discute de mai multe ori cu tine despre asta mult inainte de prima menstra, tocmai ca sa fii pregatita si sa nu fii speriata. Nu ai nici un motiv de teama si, cu atat mai putin, de rusine. menstruatia este o chestie normala, o au toate femeile, e un semn ca esti sanatoasa si vei avea o viata normala. Cred ca mama ta are o problema, fiindca la varsta asta trebuia deja sa purtati discutiile astea, nu sa te lase sa te chinui degeaba.
Cand va fi cazul, daca ea nu initiaza aceste dicutii, desi mi se pare absurd ca o mama sa fie atat de iresponsabila si nepasatoare, ii poti spune simplu: mama, am devenit domnisoara si ea va intelege si iti va da toate sfaturile necesare, care nu sunt deloc putine (legate mai ales de igiena).
De obicei, inceputul primei menstruatii este o sangerare minora, asa ca nu e cazul sa te sperii ca ai putea avea o hemoragie semnificativa la scoala. Totusi, e bine sa ai un tampon in ghiozdan (nu ocupa mult loc, este ambalat igienic, nu e nici o problema sa-l porti cu tine luni si ani de zile.

4 răspunsuri:
| bulin a răspuns:

Nu trebuie sa te simti jenata sa ii spui mamei tale... menstruatia o sa iti vina cum ti-o fii norocu big grin dar prin perioada asta sau pe la 14 ani

| RimePeHartie a răspuns:

Pai, o sa iti vina cand o sa fi destul de dezvoltata. Daca ai sanii marisori o sa iti vine, daca in schimb esti fara nici'o forma mai ai de asteptat. Sa nu iti fie frica sa ii spui mamei tale deoarece si ea este femeie, si ea a trecut prin asta si stie f bine ca te apropii de varsta la care trebuie sa iti vina. Si daca iti vine la scoala, nu iti fa probleme. Ori te duci la magazin si iti cumperi un absorbant, daca te patezi te invoiesti o h te duci si te schimbi iar daca nu poti sa faci aceste 2 lucruri o suni pe mama ta ii explici ce se intampla si ea sunt sigura ca o sa vb cu profesoara ta si o sa ii explice. Sa nu iti fie teama este ceva normal. Toate fetele am trecut prin asta si nu am murit. Mai rau este daca nu iti vine deloc, asta este un motiv de ingrijorare dar ti'am spus depinde de cat de dezvoltat este corpul tau. Succes!

| maryana5 a răspuns:

Stai linistita totul se va intampla de la sine tongue La 11 ani eu cred ca inca mai ai de copilarit, dar depinde cat de dezvoltata esti.
Vorbeste cu mama ta despe acest subiect si vei vedea ca te va incuraja si sfatuiwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vine mikidutza sa te iawinking