| AxyLexy a întrebat:

Ajutor!crying Ieri mi-a iesit un cos in ureche. Am incercat sa-l sparg n-am reusit. Aseara de abia daca am putut dormi din cauza durerii. La scoala cand mestecam sau atingeam lobul ma durea. Am fost la cabinet la scoala. Sa uitat sa vada dupa care mi-a spus ca nu e umflat prea tare si sa nu mai incerc sa-l sparg. A luat un betisor de urechi si la imuiat intr-o solutie maro dupa care mi-a dat cu ea in ureche. Mi-a spus ce ar trebui sa-mi iau de la farmacie dar singurul lucru pe care l-am retinut a fost o crema pe baza de antibiotic sau asa ceva laughing. Ma doar foarte tare si acasa i-am dat cu spirt. Ce ar trebui sa fac sa-mi dispara cosul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| BGDs a răspuns:

Ia-ti un unguent cu antibiotic (Baneocin de ex) si da-ti acolo cu un betisor de ureche (probabil ca asta ti-a zis). Eu iti recomand sa incerci cu Mibazon ( e unguent care contine 3 antibiotice si un corticosteroid si e mult mai bun decat ce se gaseste in farmacii ). Singura chestie e ca se gaseste mai greu si nu se gaseste in farmaciile umane, ci in cele veterinare. Costa cam 10 lei

| fabiola a răspuns:

Fluocinolon!

| anss23 a răspuns:

Doamne fereste...nu stiu de unde aveti toti ideea asta ca daca spargi un cos va trece mai repede sau va ajuta la ceva.Deci facand asta nu numai ca vei infecta cosul si vei inrautati situatia, dar vei creste riscul aparitiei altor cosuri.Nu mai fa asta niciodata! Cea mai importanta este igiena,dar nu trebuie sa fii agresiva. Spala-te pe fata si in ureche, unde ai cosul, de doua ori pe zi(dimineata si seara) cu apa si cu sapun.Si mai poti sa te duci la farmacie si sa cumperi o crema speciala pentru cosuri si acnee.

| Fizy93 a răspuns:

O sa dispara de la sine, daca nu ai rabdare cumpara de la farmacie Mibazon unguent, ala e pe baza de antibiotic. Succes

| Gabriela_Mihaela_1990 a răspuns:

Am avut si eu cosuri si puncte negre in ureche de foarte multe ori. La inceput m-am speriat putin si am fost la un doctor dermatolog foarte bun.

Doctorul mi-a dat sa imi cumpar ulei 100% pur de arbore de ceai (Tea Tree ) de la Thursday Plantation.

Mi-a zis sa pun pe un betisor de ureche, 2-3 picaturi de ulei de arbore de ceai si apoi am dat pe cosuri si punctele negre. Am mai pus cateva picaturi in sampon pentru a scapa mai repede dar si pentru a controla excesul de sebum.
Pe langa ulei pur de arbore de ceai am schimbat sapunul normal cu un sapun organic pe baza de ulei pur de arbore de ceai pentru a distruge cosurile si punctele negre mai eficient si pentru a controla excesul de sebum.
La mine a functionat foarte bine si iti recomand.

| catalinamrb2 a răspuns:

Si eu am avut un cos in ureche, mi
-am dat cu crema ichtiol si mi-a trecut.O gasesti in farmaci.LOL e maronie