| Dhdhhdhfhfh a întrebat:

Ajutor. Încă din septembrie am mâncărime pe tot corpul. Când sunt stresat, nervos sau sunt în situații inconfortabile incepe să mă mănânce pielea pe tot corpul. Nu știu cum sa scap de asta, nu vreau sa fac analiza de sânge sau perfuzii. Ce pot sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Este posibil sa ai o forma de alergie pe fond stres.
Daca mancarimea este de tip urticarie, atunci asta este, dar atentie poate sa fie si de alta natura.
Pentru alergie trebuie sa iei in fiecare zi pe o anumita perioada 1 capsula dintr-un medicament din clasa antihistaminicelor precum claritine, aerius etc
Recomand de asemenea sa te vada un medic, chiar si medicul de familie are un cuvant de spus in acest sens!
Daca acesta isi declina competenta te va trimite catre un medic de specialitate, pentru alergie iti va da trimitere catre alergolog, pentru o problema demato la dermatolog, pentru orice altceva la medicul din specialitatea potrivita!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sa mergi la alergolog sa te consulte

| dullcat a răspuns:

Buna.Lucrurile astea nu se rezolva acasa.Fie mergi la medicul dermatolog, fie te chinui in timp ce problema se inrautateste.Tu alegi.

| gabicoo a răspuns:

Mergi la medic. Nu-ți face nimeni perfuzii. Poate fi un început de psoriazis - boală care are drept factor de declanșare stresul+altele.

| carevaescu a răspuns:

Treci peste friciile de analize și te duci la medic.
Dacă te droghezi încetează să mai faci asta.

| Celdrept a răspuns:

De la stres,anxietate,îngrijorări se trage,e cauzat pe fond psihic/emoțional,și eu am problema asta, trebuie să eviți și frigul și să ai grijă cu ce te speli, folosește șampon, gel de dus și săpun cu ph neutru, alea de la Johnson sunt bune.

| andreeaeml1200 a răspuns:

Poate ai scabie (râie)

| SydneyFunnelWeb a răspuns:

Poți face un singur lucru, care va da rezultate bune imediat: calmează-te.