| protozoidzZOOM a întrebat:

Ajutor! Racesc extrem de des.nu stiu sa spun dar in fiecare saptamana.De fiecare data cand sunt expus frigului(nu excesiv)racesc. Plus ca mereu cand racesc imi apar gâlci si din cauza ca ma sufoc la ce mari sunt iau antibiotic.O fi din cauza ca iau prea mult antibiotic si nu las corpul sa lupte.dar nu vreau sa ma sufoc in som! Va rog ajutati-ma.Cum imi cres imunitatea? Ce sa fac ca sa nu m ai racesc asa des? Exista vreun vaccin impotriva raceli? operatie ceva? Fundaa

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mădă0611 a răspuns:

1. "Raceala" n-o iei de la frig, frigul iti slabeste sistemul imunitar.
2. "Raceala" nu e cauzata intotdeauna de bacterii, iar antibioticul e anti-bacterii/fungi doar, pentru virus trebuie sa iei ceva antiviral.
3. Iarna oamenii racesc mai des si pentru ce ziceam la primul punct, dar si pentru ca nu aerisesc incaperile in care stau.
4. Antibioticele iti slabesc sistemul imunitar.
5. Fa sport!
6. Mananca usturoi. Il poti folosi la cartofi prajiti, care nu-s sanatosi, dar ce conteaza? Ai facut mai mult rau cu antibioticele alea luate de-a-m-prostu.

6 răspunsuri:
| Ryumex a răspuns:

Vai da dragut esti tu mancati-ar tata laughing

| NLS a răspuns:

Usturoi, Ghimbir cu miere și lămâie(ghimbir proaspăt dat pe răzătoare, nu pulbere), cătină cu miere și lămîie

Eu mananc usturoi in felul urmator> sandvisuri la toaster, cu diverse (dar painea stearsa cu putina zacusca), si pe ambele felii zdrobesc cu presa cel putin cate 1 catel de usturoi.

Si foarte multe citrice, suc, (in special lamai si grapefruit, dar si portocale,...).

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| venividivici2017 a răspuns:

Consuma fructe, fa sport!

| alinadianaaa a răspuns:

Tu racesti din cauza imunitatii scazute, incearca sa cresti imunitatea, si nu mai lua la orice raceala antibiotic deoarece ai sa devii alergic.Foarte bun pentru cresterea imunitatii este Imunoinstant de la firma Romvac