. În primul rând, ar fi bine să vorbești cu medicul ginecolog. Este posibil ca Belara să nu fie potrivit pentru tine, deoarece unele anticoncepționale pot influența pofta de mâncare și greutatea. Poți discuta despre alternative care să nu aibă aceste efecte.
În paralel, încearcă să îți reglezi alimentația, concentrându-te pe mese mai mici și mai dese, cu alimente care să te sature mai ușor, cum sunt proteinele și legumele. Dacă poftele pentru dulciuri sunt greu de controlat, încearcă să înlocuiești sucurile și zahărul cu variante naturale, cum ar fi fructele sau ceaiurile aromate neîndulcite.
Nu te învinovăți pentru schimbările prin care treci. Corpul tău reacționează la un dezechilibru, iar cu puțină răbdare și sprijin, poți să revii la forma ta dorită. Începe cu pași mici și fii blândă cu tine. Dacă vrei, te pot ajuta să îți organizezi un plan mai detaliat!
Oare ce poti face?
Printre contraindicatii:
Tulburări severe ale metabolismului lipidic
Prezenţa sau riscul de tromboembolism venos (TEV)
https://www.anm.ro/_/_RCP/rcp_12587_24.10.19.pdf
Chiar merita sa iei anticonceptionale?
Pe termen scurt, sa ii spui medicului sa prescrie alte conceptionale.
Pe termen lung, sa gasesti alta metodata de contraceptie. Dar sincer nu prea exista o forma de contraceptie "feminina" care sa nu dauneze organismului. Chiar si steriletul da hormonii peste cap, in plus doare ingrozitor cand il pui.
Saracii barbati ei nu trebuie sa faca nimic, lasa totul in grija femeii. Le e lene sa isi puna un prezervativ? Ii deranjeaza? E scump? Adica nu trebuie sa faca si ei un efort. Nu zice nimeni de vasectomie ca totusi afecteaza in cazul in care vor copii, dar macar ceva sa faca si ei
Am uitat să menționez că am Sindromul Ovarelor Polichistice de 4-5 ani și din păcate sunt nevoită să iau pentru reglarea hormonilor... :/
Nup...
Am greșit cu întrebarea, neoferind mai multe detalii...Scuze!
Iau pentru reglarea hormonilor. Viața sexuală nu mi-am început-o.
Iar efectele PCO sunt minore, fata de efectele secundare date de aceste pastile.
Buna.Poti incepe prin a nu mai cumpara dulciuri, sucuri si alte prostioare.In felul acesta cand ti se face pofta de ceva ai ocazia sa mergi la bucatarie si sa pui mana pe un snack sanatos. Uite aici un tabel cu poftele si ce indica fiecare:
https://www.retetelemeledragi.com/......afic.html/
Mulțumesc frumos!
Da, chiar te rog din suflet, dacă se poate, să-mi oferi mai multe detalii.
Pe TPU nu îți pot trimite mesaj, trebuie să umbli la setări, pentru a activa opțiunea de a primi mesaje.
''Tulburări severe ale metabolismului lipidic''
STII MACAR CE INSEAMNA?
Daca nu te poti abtine incearca sa schimbi medicamentele.
Sunt multe rau 10 kg in 3 luni, mananci foarte mult cu siguranta si nu te abtii macar 3 zile pe saptamana.
Inainte nu aveai probleme cu greutatea?
Daca sunt contraindicatii si fata nu are acele afectiuni ce treaba are?
))))))))))
Tu confunzi reactiile adverse cu contraindicatiile
Ba da, dar anul trecut slăbisem mult și am reușit...Mă simțeam mult mai ușoară și mă simțeam și mult mai bine cu mine, dar recunosc că nici nu mâncam câte 2-3 zile...
Dar de când cu pastilele astea, parcă nu mai am deloc control, nici dacă vreau. Mi-e poftă tot timpul și chiar nu știu ce să mai fac.
E normal sa te reingrasi dupa un regim drastic mai ales daca ai si un trigger ca pastilele.
Fuguta la doctor sa ti le schimbe si vezi cum te simti.
Incearca sa mananci si tu o supa mare, o ciorba sa fie stomacul full si eventual 2 pahare de apa, in mod normal nu prea mai poti manca nimic ca nu mai intra.
Cola/Fanta 0 pentru cand vrei dulce, apa minerala.
Pai... pe scurt ca nu am timp
1. Belara chiar nu iti da pofta de mancare, pur si simplu esti tu mancacioasa tine regim si incearca sa te abtii
2. Toate anticonceptionalele sunt la fel ( cele care sunt diferite nu iti sunt recomandate tie oricum)
3. Steaua rasarita e un tampit, trebuie sa iei tratamentul in continuare
Mergi la medic si spune-i ca nu ti se potrivesc.
Si eu am aceeasi problema ca si tine. Eram prin liceu si medicul imi recomandase Marvelon 21. Am luat 3 luni si ma tot durea capu' de la ele. Le-am oprit.
Am ovare polichistice si acum, dupa aproape 20 de ani.
Efectele nu sunt minore, am 3 prietene diagnosticate cu PCOS.
Nu, așa mâcăcioasă până să iau pastilele, nu eram nu te conving să mă crezi, dar da...Eu îmi cunosc corpul.
Carmen133 întreabă: