| ExpertInLove a întrebat:

Ajutor TPU! Sunt singura acasa si am mana umflata! La scoala ne-am jucat cu o franghie. Eu n-am observat ca sunt la mijloc si am zis ca pentru a traje mai tare franghia am zis sa o infasor pe mana. Am infasurat-o de vreo 2-3 ori si ceilalti au inceput sa traga inainte sa incep si eu. Si mi-au strans mana groaznig de tare. Simteam cu se apropie oasele. Si era o franghie mai ciudata nu m-a taiat decat a zdrelid pielea(adica s-a dat pielea si...nu stiu cum sa zic sper sa intelegeti). Am fugit la baie si am pus apa rece si pana la urma mi s-a umflat in ambele parti. Si numai se dezumfla. Ce sa pun? Sau vreun gel cu care sa ma dau? Va rog ajutor!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Daca s-a umflat ai 2 variante: nu o poti misca sau te omoara cand o misti -> fractura, entorsa
poti sa o misti dar simti un discomfort foarte enervant -> posibila fisura
nu sunt medic, dar cu astea m-am intalnit si eu in viata. ideea e cam asa: daca nu o poti misca ajungi la doctor ca e de rau si niciun gel nu poate sa te ajute. daca simti un discomfort iti recomand tot un doctor pentru o radiografie. daca s-a mai lasat umflatura poti incerca o crema, dar eu o tin pe a mea cu doctorul. m-am lovit la sala la glezna si nu am simtit mare lucru, am ajuns acasa putin schiopatand si nu eram umflat. am zis ca nu am nimic, dar sa ma duc la doctor in orice caz. am fost, am facut radiografie si aveam fisura in os. de aceea zic sa te duci, ca poti sa nu simti nimic si totusi sa ai ceva

| pavdany92 a răspuns:

Sunai pe ai tai si du-te la un doctor poate no fi mare lucru dar mai bine sa previi

| Maiiiaaa a răspuns:

Intreaba o ruda. Adica, sun-o daca zici ca esti singura acasa. Ea o sa stie exact despre ce e vorba. Si daca nu iti trece in cateva ore, ar trebui sa mergi la spital cat de repede.winking Bafta :*!

| ExpertInLove explică (pentru Maiiiaaa):

Nu as prea sa spun la rude ca o sa ma certe daca pun niste gheata e ok? Se mai dezumfla?

| Maiiiaaa a răspuns (pentru ExpertInLove):

Da,desigur. Poti scoate, de ex., un piept de pui sau ceva congelat din frigiderhee hee, sau gheata. Tot aia.