Limita de consum pentru oua e data de colesterolul din galbenus, daca mananci doar albusul nu te limiteaza decat stomacul tau.
Depinde ce oua folosesti. Daca sunt cele din comert, atunci cu cat mai rar cu atat mai bine.
Daca gasesti oua de tara, poti manca si un ou pe zi. Problema nu tine doar de oua, tine si de alte chestii pe care le consumi. Este foarte important cu ce / cum asociezi alimentele.
Ce-ar fi sa scrii si obiectivul pe care il ai punand aceasta intrebare?
Daca nu mananci si galbenusul se mai aplica regula cu numarul/saptamana:nu este neaparat, normal oul se mananca la 2 zile pe saptamana, dar albusul este sursa de proteine deoarece este de la un animal domestic. 100 de g nu afecteaza sanatatea, dar depinde si ce oua mananci daca sunt de tara poti manca mai rar, dar din comert trebuie sa raresti data cand mananci.
Vreau sa reduc numarul zilnic de carbohidrati si sa-l cresc pe cel al proteinelor. Caut alimente ridicate in proteine si scazute in carbohidrati. Pentru mine albusul pare un aliment magic, bogat in ce-mi trebuie si accesibil.