Programul de incepatori, pana in sase luni, e zi de zi, o zi pauza saptaminal, cu lucru pe toate grupele de muschi la fiecare antrenament, ca sa nu suprasoliciti muschii. Daca ii suprasaoliciti in primele sase luni, risti sa nu mai creasca o buna perioada de timp. Programul de avansati e de 3-4 ori pe saptamana, cu lucru mai mult pe grupe de muschi in fiecare zi, de exemplu intr-o zi pectoralii si spatele, in alta picioarele si bratele, in alta abdomenul. Cred ca realizezi ca de doua ori e prea putin.
Eu am mers doi ani cu programul de incepatori, si a fost bine. Am tras cu greutati mari si putine repetari, am tras din greu, nu am lalait-o, si am pus 20 de kg in acei doi ani. Dupa doua luni vedeam deja rezultate.
Daca tragi zi de zi, pana in iulie, cand probabil vei merge la mare, si vei vrea sa ti se vada muschiuletii , ai sanse reale sa se vada, daca tragi. Dar asta inseamna sa lucrezi cu greutati mari, incit sa ai nevoie la ultimele repetari din ultimele doua serii nevoie de ajutor. Mie asta imi placea, sa imi calculez greutatile incit sa dau tot ce pot, faceam cate cinci serii (atit era la programul de incepatori, fata de 10 cit era la avansati), si la ultimele pe sfarsit, rugam sau venea cineva (antrenorul incuraja asta) sa ma ajute cu doar doua degete, lasindu-ma sa ma dau tot ce pot pentru a ridica greutatea. Lupta aceea cu greutatea era extraordinara.
Si, mare atentie la alimentatie si odihna, e jumatate din programul de sala.
Eu nu pot decat sa iti urez succes!
Recomandat ar fi de 3 ori pe sapt, bea și shake-uri proteice, contează și ce tip de exerciții faci dar și cât de bine le faci. Ma refer la cele cu greutăți. Nu face greșeala sa te duci in fiecare zi cum s-a specificat mai jos, corpul are nevoie de odihna, o zi workout, o zi pauza și tot așa. Se vor vedea rezultate dacă te tii de treaba și mănânci și super ok
Hai sa-ti spun ceva: sala NU te ingrasa, dimpotriva!
Pune mana serios pe mancarea si mananca, adaugand calorii in farfurie, fiindca acelea te ajuta sa iei in greutate.
Hai sa iti spun ceva: sala NU ingrasa, dar nici nu slabeste. Creste muschiuletul, ceea ce duce la ridicarea in greutate. La mine au fost 20 de kg in doi ani, ar trebui sa fie sugestiv.
Cit despre mincare, da, indemnul e cit se poate de bun, ar trebui sa manince cit mai bine,
Tu crezi ca daca te duci 2 zile pe saptamana o sa ai rezultate intr-un an sau doi? In primul rand trebuie sa mananci corect, sa dormi corect, si dupa greutati. Incearca sa te duci de 4-5 ori pe saptamana, atunci vei vedea rezultate.
Iei greu in greutate pentru ca ai metabolismul ridicat, sala nu o sa te ajute sa pui pe tine, ci cat mananci. Cei ghinionisti care eu metabolismul ridicat(ma numar si eu) trebuie sa manance mult mai mult, eu de ex la 1, 76 am 63 de kg, daca vreau sa pun pe mine trebuie sa mananc 3000 de calorii ZILNIC si asta este destul de greu de facut, dar posibil, sa nu mai spun ca cel mai ok este sa manaci si cat mai sanatos.
Oricum, daca te intereseaza doar sa pui pe tine iti sugerez sa mananci mult mai mult, dar daca vrei sa pui si muschi si sa arati bine, atunci mergi de mai multe ori pe saptamana la sala (pe fiecare grupa de muschi sa ai macar 48 de ore de pauza pana sa incepi iar sa lucrezi grupa aia de muschi). Asigura te ca faci absolut corect exercitiile pentru a nu a avea probleme mai tarziu, mananca mult, hidrateaza te mult cu apa preferabil,( si proteine daca ai varsta necesara) si dormi macar 8 ore pe zi, pentru ca atunci ti se refac muschii si cresti, degeba mergi la sala daca nu dormi destul, bafta!
Salut, incearca sa mergi de 5 ori pe saptamana si in weekend sa faci pauza, daca ai timp sa faci asa ar fi perfect, si da se vad rezulatate pana in iunie dar nu foarte mari pentru ca nu te duci de mai multe ori. Incearca sa tii si o dieta, bafta
anonim_4396 întreabă:
Mario1996 întreabă: