| banzicarul a întrebat:

Am 1.83 si 90 de Kg si 18 ani. Am o mare mare problema, sportul meu preferat Fotbalul.De aproximativ 1 an de ziile obosesc iesit din comun, alerg 10 minute si abia ca mai respir.Pana acum 2 ani de zile am participat la diferite competitii sportive ( fotbal) pe faza judeteana( eram cam cel mai bun). Vreau sa imi spuneti ce factor determina aceasta stare de oboseala iesita din comun si ce sa fac sa nu mai fiu in halul acesta si sa fiu ca la inceput jucatorul favorit.cryingMentionez ca si fumez de aprox.4 ani de zile.Va multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| m4them4tic a răspuns:

Trebuie sa dai jos cateva kg.Incearca sa alergi si atunci cand nu joci fotbal.Eu mi-am marit destul de mult capacitatea de efort, alergand de cel putin 3 ori pe saptamana(in afara de jocul de fotbal)cate 25-30 de minute, dar e si o mica-mare diferenta intre noi, eu am 1, 85 si 75 de kg ceea ce face mult mai usor alergatul pentru mine.
Si cel mai important, renunta la fumat!

10 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

ai facut vreo ecografie cardiaca?

| tyana a răspuns:

Poti avea probleme medicale serioase si ar trebui sa iti faci controale amanuntite la inima, plamani, teste respiratorii sa vezi exact de unde vine problema ta.Lasa tigarile ca e clar ca nu te ajuta in nici-un fel, si revino la viata sanatoasa. O problema ar fi si greutatea, la inaltimea ta ar trebui sa ai cam 73 de kg nu 90, asa ca grija mare la ce mananci.Multa sanatate!

soothe
| soothe a răspuns:

Coane, eu am coleg care are 50 de ani. Acum 5 ani a fost suspect de cancer de prostata. In acel moment s-a lasat de fumat, a inceput sa manance sanatos (regulat, nu prajeli, alcool numai in weekend cate un pahar de vin) nu face excese de nici un fel, se culca cel tarziu la ora 23:00 si alearga in fiecare zi cel putin 1 ora (se trezeste la ora 6 dimineata).
Rezultatul: pare cu 10 ani mai tanar, este complet sanatos, alearga lunar in weekend cate un maraton (42 de km), a participat de curand la maratonul de la Boston, s-a inscris la cel de la New York si urmeaza cele din Europa. Este un adevarat barbat!
Concluziile le poti trage tu singur.

| myhay144 a răspuns:

E si de la fumat, dar nu asa mult ca stiu alti care fumeaza si tot alearga bine, astm n-ai cum sa ai de la ala faceai crize de astm, parerea mea e ca ai cam multe kg la 1, 83 90 de kg sunt cam multe, eu am 1, 89 si am 92, incearca sa iti reglezi alimentatia si alearga cam pe fiecare zi sa faci rezistenta.

| mami a răspuns:

Pai daca fumezi mai si intrebi?
plamanii tai sunt ca un furnal plin de zgura
ia mai lasa fumatul si mai dai jos vreo 6-7 kile si sa vezi ca iarasi vei fi "favoritul"

| Liviu a răspuns:

LoL
Eu am 1. 80 si 90 de kg
Deci esti cam cat mine'
Sau eu cat tinelaughing
In fine eu nu ma bazez sa alerg la fel obsesc si euhappy
Suntem un pic grasirolling on the floorsa zic asa
Orcum eu astept sa incep iar sa innothappy
Adica asta imi place
Cel mai frumos sport tongue
Incearca sa te joci in apa cu mingea cu niste prietenitongue
Orcum e mult mai relaxant...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai din cauza fimatului esti asa nu mai fuma daca vrei sa ti revi ca asa a patit si sotu na mai jucat fotbal din cauza asta a dat cu picoru la fotbal pentru tigari

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Terminati cu tot felul de chestii...la 1, 80 m trebuie sa ai 70 de kg...astea sunt prostii, depinde de masa musculara.Sunt barbati la 1, 80 care au 70 de kg si arata jalnic si sunt barbati la 1, 80 care au 90-95 de kg dar care au masa musculara bine dezvoltata.IMC-ul asta de care vorbiti voi a fost realizat de catre americani care nu au nicio treaba cu sportul. Daca ne luam dupa IMC inseamna ca acei culturisti care la 1, 80 au 125 de kg deducem ca ei au atins obezitatea, deci haideti sa terminam cu prostiile astea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sugi nu fuma

| xAndro a răspuns:

Fumezi prea mult...si poate ai si astm happy