| Nicky06 a întrebat:

Am 10 ani si sunt cam grasa... Am 42 de kg. La vara vreau sa merg la inot, iar mie mi-e rusine;(. Cum pot sa slabesc 12 kg pana la vara. Am auzit ca, copiii, trebuie sa aiba greutatea cu 10 mai putin decat inaltimea ta (fara un metru), iar eu am 140cm, 5. Scuzati categoria dar nu am gasit una mai potrivita.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Yukari00 a răspuns:

Trebuiesc 3 mese pe zi atat pentru slabit cat si pentru sanatatea ta. Nu ti-e foame poate pentru ca mananci destul de mult la cele 2 mese ale tale (nu stiu, doar presupun). Dar incearca sa ai o masa dimineata, una la pranz si una seara iar la fiecare dintre mese sa mananci mai putin, nu pana simti ca te-ai saturat pentru ca daca te saturi e normal sa nu iti fie foame mai tarziu. Daca totusi nu rezisti pana la urmatoarea masa poti lua niste gustari cum ar fi un mar, o banana, sau orice fruct. Sper ca te-am ajutat!

36 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Grasa la 10 ani?!? Sa te vad dupa ce vor trece inca vreo 3-4 ani si te vei inalta binisor, devenid mai subtirica! Vrei ca atunci sa arati ca un fir de pai?
Oricum, ai auzit prost de la cine ti-a zis chestia cu greutatea la copii.

| StilSanatos a răspuns:

Nu e adevarat faza asta k trebuie sa ai cu 10 kg mai putin decat inaltimea.cand te cantaresti in vreo farmacie in care este cantar din ala mare si in care iti calculeaza si indexul de grasime iti arata k grautatea ideala este cuprinsa intre anumite nr de kg, nicidecum unul fix, ci e vb de o diferenta de cateva kg bune, vreo 6, 7 de la min pana la max.sau cand iti calculezi pe net de ex indexul de grasime la fel iti spune.deci nu exista un nr de kg ideal, ci fiecare cum se simte bine in pielea lui. daca mergi la inot o sa slabesti sanatos si o sa iti tonifiezi tot corpul.asa k nu-ti face griji.succes.

| roxaa15 a răspuns:

In nici un caz sanu ti cure de slabire, la varsat ta sunt periculoase. Sfatul me e sa nu mai manci pre multe dulciuri sa nu bei sucuri ci sa manaci sanatos( fructe legume ) si joacate jocuri care sa te puna in miscare sari coarda, alerga etc. Ai grija de tine si pupici

| xBiiaM a răspuns:

Lol, si eu am avut 42 kg la varsta ta si e normal laughing. Stai calma ca nu treubie sa slabestiwinking. Esti perfecta asa cum esti, pentru ca daca implinesti varsta de 12 ani iti scade calciu si o sa ai vreo 28 kg happy. Deci nu e bine, eu zic sa nu te prostesti :*

| Nicky06 explică (pentru xBiiaM):

Dar la mine chiar se vede!

| xBiiaM a răspuns (pentru Nicky06):

Dar nu trebuie sa slabesti! La varsta ta e normal sa ai atat. Stai linistita ca orice copil are. De exemplu o prietena de-amea are 12 ani si are 68 kg. Si ea s-a prostit ca si tine cu slabitul exact de la 10 ani si uite unde a ajuns. Si are si probleme in sanatate din cauza asta. Din cauza lipsei de calciu.

| LanaDelReyFan a răspuns:

Eu am 1.60 si 44 kg si am 12 ani, dar tu esti normala, dar daca nu-ti place cum arati incearca sa practici un sport, poti sa te si inalti si nu se mai vede burta, Bafta:*:d

| SandraC a răspuns:

Pai de obicei noi, copiii(e si cazul meu)mancam cam multe dulciuri, incearca sa mananci cat mai multe fructe si cat mai putine prajeli.Eu am 12 ani, 1.56 si 46-47 kg, deci chestia aia cu greutatea, ca trebuie sa aiba cu mai putin decat inaltimea la mine merge.

| Boomzz2012 a răspuns:

Buna.Ar fi bine sa te abti sa manaci mai mult.Mananca mai mult iaurturi paine neagra, vezi pe google scrie regim copii.Si iti dahappy

| briinfinity a răspuns:

Nu-ti face griji si eu am 10 ani si 38 de kg. Uite nu trebuie sa iti faci griji pentru ca esti un copil. Sper ca te-am ajutat!

| xJoyce a răspuns:

Nu-i nimic. Si eu am 10 ani si am 43(aproape 44?) pentru ca sunt inhalatoare de mancare. laughing Dar nu conteaza greutatea, si sa nu iti fie rusine. Ce auzi nu e intotdeauna real. In plus, copiilor nu e recomandata slabirea fortata(adica au voie decat accidental). Daca neaparat doresti asta, poti sa te ocupi de o activitate sporitva.

| Nicky06 explică (pentru xJoyce):

Dar la mine chiar se vede...

| xJoyce a răspuns (pentru Nicky06):

Si la mine ce crezi? Ca mi se vede maduva din os? laughing

| angels0nina a răspuns:

Pai nu ar fi bine sa slabesti dar daca vrei cu adevarat poti sa reduci din dulciu mananca paine graham in nici un caz cartofi prajiti si fara carne de porc. Dar cel mai important cu cartofii prajiti pentru ca ei au cea mai multa grasime.

| N0NAM3BR0 a răspuns:

Buna, eu am 50kg la 10 ani. Esti binisor decat mine

| Yukari00 a răspuns:

Pai greutatea ideala este cam asa: daca de exemplu ai 1. 60 inaltime, trebuie sa ai 50 de kg ca fata iar la baieti 60 de kg. In fine, nu asta era ideea intrebarii tale. Ideea e ca poti slabi pana la vara in felul urmator:
1. Sub nici o forma nu mai bei sucuri acidulate
2. Renunti la dulciuri (sau cel putin le raresti cat poti de mult)
3. In fiecare dimineata si seara faci abdomene si genuflexiuni cate poti tu dar sa incerci sa maresti numarul lor pe zi ce trece (crede-ma ca asta m-a ajutat foarte mult cand am vrut sa slabesc)
4. Sari coarda, mergi cu rolele
5.Sa ai mese regulate! Este foarte important sa ai 3 mese pe zi.
Si cam atat. Daca faci lucrurile astea, iti garantez ca o sa slabesti pentru ca eu asa am slabit.

| Nicky06 explică (pentru Yukari00):

Eu mananc 2 mese pe zi, nu ca sa slabesc, asa, nu mi-e foame.

Poti te roooog sa-mi spui ce ar trebuia sa mananc la fiecare masa, sau un suite unde pot gasi, daca se poate si cantitatea...

| Yukari00 a răspuns (pentru Nicky06):

Da, desigur.
Dimineata poti manca cereale cu lapte (bineinteles ca nu orice cereale, recomandat ar fi cereale integrale, fara bucati de ciocolata sau orice e dulce, poate doar cu bucati de fructe), oua fierte (nu mai mult de 2), 2 felii de paine prajita cu o ceasca de ceai (nu mai mult de 1 lingurita de zahar pentru ceai), o felie de paine cu unt, branza cu rosii, fructe. In general evita prajelile, prajiturile, mancarurile de tip fast-food dimineata. Este bine sa iti creezi o alimentatie diversificata, adica sa nu mananci in fiecare zi aceleasi lucruri.
La pranz poti manca supe (fie cu carne, fie de legume), carne la gratar sau fiarta(in nici un caz prajita!), salate (inlocuieste otetul cu zeama de lamaie iar uleiul de floarea soarelui cu uleiul de masline), peste la gratar (este foarte recomandat), sosuri.
La cina poti manca ceva mai usor, cum ar fi o portie mare de legume, pentru ca iti asigura satietate, garnisite cu niste lactate sau un tip de carne (sa nu fie legume care contin carbohidrati).

In general evita excesul de sare...cu cat mai putina cu atat mai bine si sa bei cat mai multa apa-2 L pe zi! Daca crezi ca nu poti bea atat de multa, umple o sticla de 2 L cu apa si pune-ti in pahar. Chiar daca nu ti-e sete bea cate putina tot timpul pentru ca nu trebuie sa iti fie sete ca sa poti bea apa. Atunci cand ti-e sete inseamna ca deja corpul tau e "disperat", are nevoie urgenta de apa. SI sa nu mananci dupa ora 19:00!
In caz ca esti genul de persoana care ti se face foame noaptea singurele lucruri pe care le poti manca (nu in exces) sunt cateva bucatele de branza, o bucatica de carne de curcan sau o bucata de ton. Daca vrei ceva dulce o ceasca de ciocolata dietetica e singura optiune dar nu uita totusi ca fructele si legumele raman cea mai buna alegere!

Ti-as fi dat pe rasp asta dar nu m-a lasat

Scuza-ma ca te tot deranjez dar imi spui orele, putin cam importante pentru mine. Gustarile trebuie luate la ore fixe sau nu, numai sa nu mananci fix inainte de o masa?

Din nou scuza-ma, cate kg ai slabit si in cat timp?

Nu este nici o problema, stai linistita. Pai iti poti face cam asa programul:
8:30 Micul dejun
10:00 O gustare
12:00 Pranzul
16:00 Alta gustare
18:30 Cina
Daca te poti trezi mai devreme poti lua micul dejun la 7, dar nu e obligatoriu. Mesele trebuiesc neaparat la ore fixe, iar gustarile (nu mai mult de 2) cand ti se face foame. Eu ti-am dat un exemplu destul de bun, zic eu. Multumesc pentru funda!

Intr-o luna am slabit cam 6 kg!

Cu placere! Daca tu ai slabit 6 kg inntr-o luna eu voi slabi 12kg pana la vara, care sunt cam 2 luni. Multumesc! De mult imi tot bateam capul cum sa slabesc dar nu cu medicamente pentru ca nu am voie dar chiar daca as avea voie nu le-as folosi, + ca nu sunt o fana a spoorrrttuullluuii straight face. Multumesc din nou! Aia cu cat ai slabit si in cat timp mama a vrut sa stie... A si din nou suza-ma, tu practicai ceva sport in plus? Inafara de ala de la scoala?

Cu placere! Medicamentele nici nu dau rezultate intotdeauna, nici nu sunt indicate pentru varsta ta. Cu sportul te cred, ca nici eu nu eram o fana inainte sa slabesc dar cu timpul te obisnuiesti si nu ti se mai pare atat de greu, plus ca sportul e "mama sanatatii". Singurele lucruri pe care le poti face si care sa nu iti fie tie foarte greu sunt abdomenele (ti-am zis, cresti numarul lor pe zi ce trece, cat poti tu de multe->la fel in cazul la tot ce iti enumar), genuflexiunile, sari coarda si alergi. Daca faci lucrurile astea e perfect. Poti de exemplu dimineata cand te trezesti si inainte de culcare sa faci abdomenele si genuflexiunile, pe la pranz sari coarda si seara alergi. E doar un exemplu, tu iti faci programul de sport cum vrei. Spor la treaba!

Nu stiu de cate ori sa-ti cer scuze:1. Ceaiul e bun si ca gustare?
2. Cerealele Corn Flakes sunt bune?
3.Salata de legume pentru seara ce ar trebuie sa contina?
4. Daca mai mananc ceva dulce o data pe 1-2 saptamini e mara problema, sau daca nu ceva dulce o felie de pizza?
Mersi happy!

Nu e nevoie sa iti ceri scuze! Intreaba-ma orice iti doresti.
1. Din cate stiu eu, nu. Gustarile ar trebui sa fie cam asa (la alegere): un fruct, un iaurt, o canuta de lapte, 3-4 biscuiti, baton de cereale Nestle sau 2 bucatele de ciocolata daca ai prea mare pofta, dar sa nu fie un obicei.
2. Sunt bune insa o alegere mai buna ar fi cele Fitness (sunt ceva mai scumpe dar sunt foarte sanatoase) sau Musli cu fructe (astea sunt mai accesibile si sunt foarte sanatoase si pe deasupra sunt si foarte bune, eu din astea imi luam...arata cam asa: http://www.pcfarm.ro/produs/1191/Musli-Fructe )
3. Cea mai simpla salata: rosii, castraveti, bucati de branza, ceapa. Bineinteles ca adaugi ulei si sare. Asta nu e luata de nicaieri, e salata facuta de mine, simpla, foarte buna si sanatoasa.
4. Nu este o problema, trebuie sa iti mai satisfaci si poftele din cand in cand pentru ca altfel iti va pieri repede ideea de a tine cura de slabire. Este normal ca daca tu vezi pe toata lumea mancand mereu ce iti place tie mai mult si nu ai voie sa mananci, te vei satura la un moment dat si te vei lasa de cura. Apoi cand vei manca prima ciocolata dupa ce ai tinut cura, sau prima prajitura sau orice altceva ce nu aveai voie sa mananci vei fi tentata sa mananci pana nu mai poti si se va duce pe apa sambetei tot efortul pe care l-ai depus. Asa ca din cand in cand poti face o exceptie sa mananci cateva bucati de ciocolata, o prajitura, o felie de pizza sau ce mai ai tu pofta dar sa nu iti faci un obicei. Atunci cand ai facut o exceptie si ai mancat ceva ce nu trebuie, restul mancarurilor din ziua respectiva sa fie mai sarace in calorii, de exemplu salate sau supe sau ce crezi tu ca nu are multe calorii.
Placerea e de partea mea!

Mama vrea sa stie daca e sigur ca salata poate contine rosii combinate cu branza, pentru ca a auzit de undeva ca aceasta combinatie ingrasa?
Tot mama vrea sa stie daca mai ti cura, iar daca nu, vrea sa stie daca nu te-ai ingrasat la loc, sau ti aceeasi cura pentru ati MENTINE acelasi kg?

Mama vrea sa stie daca e sigur ca salata poate contine rosii combinate cu branza, pentru ca a auzit de undeva ca aceasta combinatie ingrasa?
Tot mama vrea sa stie daca mai ti cura, iar daca nu, vrea sa stie daca nu te-ai ingrasat la loc, sau ti aceeasi cura pentru ati MENTINE aceleasi kg?

Poti adauga sau nu branza, este alegerea ta dar eu asa am mancat si nu mi-a facut rau, adica nu m-am ingrasat. Cura de slabire ca inainte nu mai tin, dar totusi tin cont de unele lucruri. De exemplu mananc mai putina paine, imi pastrez programul meselor, beau multa apa, mai putine prajeli si dulciuri si alerg, atat. In felul asta mi-am pastrat greutatea, nu m-am ingrasat deloc decat de sarbatori 1-2 kg ca na...ca tot omul...dar le-am dat jos la loc. happy

In loc de alergari, pot merge cu bicicleta. Casa mea e nr. 240, iar eu de obicei merg pana la casa 217.
Ce sunt alea abdomene? Genoflexiuni stiu...

Da, este o alegere foarte buna si sa mergi cu bicicleta. Mergeam si eu cu bicicleta daca aveam. Hmm...asta nu prea stiu sa iti explic.
http://www.youtube.com/watch?v=tlmvHHKbqQQ
Uite un link cu mai multe moduri de a face abdomene pentru incepatori.

Ce mai faci draga mea? Ai rezolvat ceva cu slabitul?

Nu... Dar nu-mi pasa happy

Trebuiesc 3 mese pe zi atat pentru slabit cat si pentru sanatatea ta. Nu ti-e foame poate pentru ca mananci destul de mult la cele 2 mese ale tale (nu stiu, doar presupun). Dar incearca sa ai o masa dimineata, una la pranz si una seara iar la fiecare dintre mese sa mananci mai putin, nu pana simti ca te-ai saturat pentru ca daca te saturi e normal sa nu iti fie foame mai tarziu. Daca totusi nu rezisti pana la urmatoarea masa poti lua niste gustari cum ar fi un mar, o banana, sau orice fruct. Sper ca te-am ajutat!

| alexandru_5382 a răspuns:

Sunt de acord cu Yukari00