anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 104 de kilograme și sunt însărcinată. Medicul mi-a spus că ar fi bine să fac cezariană.
Problema este că cezariana e dureroasă.
Sunt șanse să nasc natural dacă am 104 de kg?
Femeile obeze pot duce sarcina până la termen?
Aveți cunoștințe care au fost obeze pe parcurscul sarcinii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

104 kilograme? Opreste te din mincat ce naiba faci, ca ti se opreste inima, faci infarct.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca medicul ti-a recomandat cezariana, atunci inseamna ca ai un oarecare risc la nasterea naturala.
Cezariana nu doare, fiindca se face sub anestezie, pe cand la nasterea naturala iti va fi dat sa exerimentezi dureri de intensitate foarte mare, cumplite as spune (vorbesc din experinta, am doua nasteri naturale).

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cezariana e cu anestezie. Nașterea naturală e dureroasă.

| Mosotti a răspuns:

Cezariana nu e dureroasa pentru ca e sub anestezie, deci e okey, da, stiu femei care au fost obeze si au nascut unele natural, unele prin cezariana si a fost ok.

Insa tu nu ai vazut ca iei in greutate?! Cum ai ajuns asa naiba? Nu ai luat masuri la timp?!

| Mihaela2023 a răspuns (pentru Mosotti):

Am avut coronavirus si după ce am iesit din spital am luat vitamine in tratament, am pus 30 de kg in 3 luni

| Mosotti a răspuns (pentru Mihaela2023):

Deci a urcat pofta de mancare de la vitamine, nu?

| Floridori a răspuns:

Te sfatuiesc sa cauti opinia altui medic. Unii recomanda cezariana din pura comoditate mai mult pentru ei decat pentru viitoarea mamica.La fel se face in multe cazuri si cu epiziotomia...

Daca nu ai alte afectiuni cronice, sau probleme cu tensiunea, ai putea sa nasti natural.Ideal ar fi sa gasesti un ginecolog cu experienta in sarcinile cu risc si sa ii ceri opinia, expunandu-i si afectiunile sau problemele de sanatate pe care le ai, daca le ai.Doar greutatea, fara alte afectiuni sau probleme de sanatate relationate, nu este un criteriu de eligibilitate pentru cezariana, mai ales daca parte din acea greutate a fost castigata in timpul sarcinii (acum depinde si in cate saptamani esti insarcinata).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu cred ca poti naste natural.
Faci travaliu vreo oră apoi recurgi la epidurală.
Acum toti recomanda cezariana.
Poate nici nu ai cautat un doctor bun care sa te susțină.

| Mopmop a răspuns:

Daca doctorul considera ca esti eligibila pentru cezariana mai bine asculti de sfatul lui. E mai usor cezariana ca eviti travaliul care poate fi intre 1 ora si cat a vrea Dzeu... cred ca poti opta si pentru anestezie generala daca nu ma insel.
Oricum mai poti cere pareri insa doar de la medici!