| Domm1 a întrebat:

Am 12 ani, 45 kg, baiat, 1m 59/58 și vreau să slabesc... Îmi poate da cineva un exemplu de ce ar trebui să mănânc intr-o zi ca sa slabesc plus orele meselor/gustarilor + calorii (daca vrei poți pune si caloriile)?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| sofiaaaa001 a răspuns:

Buna! mai intai de toate, cred ca va trebui sa consulti un doctor cu privire la pierderea in greutate pentru ca dupa mine consider ca la 12 ani, 45 sunt potrivite. Fiind un copil de asemenea in crestere, dieta chiar nu este necesara. Dar daca tu crezi ca asta e mai bine pentru tine, am sa iti dau niste sfaturi pentru slabit:
- taie toate bauturile carbogazoase pentru ca ele contin foarte mult zahar
- dulciurile in mare parte trebuie sa fie excluse cat de mult se poate
- reduce produsele de panificatie cat de mult se poate
-incearca sa ai fructe/legume si proteine la fiecare masa, zilnic
-3 mese pe zi sunt esentiale asa ca nu sarii peste mese
- consuma lactate (iaurt, lapte, branza) si proteine (carne de pui, vita, peste, sunca slaba, oua, unt, unt de arahide), macar de 4 ori pe saptamana din ambele categorii
- de 6-7 ori pe saptamana consuma pâine din cereale integrale, orez, paste, cereale tip musli, terci din ovaz etc
- cam de 3 ori pe saptamana consuma grasimi precum avocado, hummus, ulei de masline, seminte mixte (alune, migdale etc)
- incearca sa nu treci de 150-200 calorii provenite din ciocolata (de preferabil neagra), miere, si produse din zahar pe saptamana

La gustari poti manca fie un iaurt si niste migdale, caju, alune, un fresh sau un smoothie de fructe, o fructa cu niste biscuiti simpli sau digestivi, unt de arahide si felii de mar etc

De calorii sincer nu cred ca ar trebui sa te stresezi atat de tare daca respecti o dieta echilibrata si sanatoasa.

In legatura cu ora meselor si a gustarilor asta cred ca depinde mai mult si de programul familiei tale, dar ar fi recomandat ca micul dejun sa fie luat undeva intre 7-9 am, pe la 12-13pm sa fie luat pranzul, iar cina intre 19-20pm. Gustarile le poti lua cand crezi tu, intre mic dejun si pranz, pranz si cina.
Sper ca te-am ajutat!

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e rau, dar daca ai si munci ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce? Nu ești gras, ești normal. Rămâi așa că ești în creștere. Mănâncă bine.

| tonyfanta a răspuns:

La 12 ani aveam 60 de kile si voiam sa slabesc, chill si baga flotari.