Bună.
La 12 ani apucă-te de sport de performanţă, nu ai voie regim alimentar strict deoarece eşti în perioada de creştere şi sportul te poate scăpa de kilogramele în plus.
Poţi cere sfaturile şi unui nutriţionist.
Greutatea normală trebuie să fie de 51 de kilograme.
Pa, pa.
Pai se spune ca greutatea ideala la fete ar fi la -10 de la nr cm, deci ar trebui sa ai vreo 51, insa depinde si de fiecare om, poate ai oasele mai grele...sau cine stie, oricum, nu este o varsta la care ar trebui sa tii diete, pur si simplu sa ai grija de tine, daca de acum inainte mananci sanatos, de toate dar moderat, faci cat mai multa miscare, nu ai sa mai pui kg, ai sa cresti in inaltime si ai sa devi o frumoasa, slabuta si inalta domnisoara. Ai tot timpul sa lucrezi la tine, pur si simplu ai grija si fii moderata. La varsta ta trebuie sa cresti nu sa dai inapoi, ai nevoie de toata mancarea si vitaminele din ea, atat timp cat mananci totusi cat de cat sanatos.
Vreo 10 kg. dar pentru virsta ta nu e prea indicat, caci te dezvolti.
Acuma depinde daca esti fata sau baiat.
Daca fata, vreo 10 tinind diete foarte usoare si facind mult sport, iar daca baiat nu trebuie sa slabesti.
Fa mult sport si toata grasimea se va transforma in muschi.
Vei avea un corp frumos.
Eu am 14 ani, 1. 64(sunt printre cele mai inalte in clasa) si 48 de kg. Esti baiat, nu? Deci presupun ca ar trebui sa dai jos cam 7, 8 kg. Funda?
Eu cred ca cel mai bine ar fi sa slabesti cat sa te simti bine cu tine, iar daca asta inseamna sa ramai asa cum esti nu te mai gandi cat sa slabesti, nu te mai lua dupa ce zice unul sau altul. Tu stii cel mai bine ce ti se potriveste pentru ca in mare parte a timpului esti numai tu cu tine
Bai, cata lume ignoranta, mai bine nu dati sfaturi decat sa indrumi prost pe cineva. :-o
Tu esti copil inca, nu trebuie sa faci o cura de slabire, ceea ce ar trebui sa faci este sport, si sa te feresti de anumite mancaruri.
Intra pe http://www.mypyramid.gov/ si vezi acolo mai exact ceea ce trebuie facut.
Nu stiu daca esti fata sau baiat. Daca esti fata ar trebui sa mai scazi vreo 9 kg.Asa cum ti-a sopus si @legiuitoare, fa multa miscare, nu mai bea sucuri acidulate cu tone de zahar, incearca sa mananci mai putina paine si aceea sa fie neagra sau integrala si consuma cat mai multe alimente cu calorii negative, alimente care, pentru a fii digerate de catre corp consuma mai multe calorii decat au ele insele. Uite cateva exemple:
http://www.slabire-sanatate.ro/articole/alimente_antigrasime.php
http://www.femeia.ro/sanatate/nutritie/100-de-alimente-fara-calorii.html
Daca esti baiat, esti bine!
Mai... normal trebuie sa te simti tu bine in corpul tau. Normal esti in crestere iar pe parcurs o sa mai te dezvolti si o sa slabesti. Uite eu am 12 ani am 1. 55 ilaltime si 45-46 kg nu sunt deloc slaba ba din contra sunt normala chiar plinuta dar ma simt bine in corpul meu si la fel trebuie sa faci si tu sa nu-ti pese de greutate.Si nu cred ca trebuie sa mai slabesti fiindca esti inalta
anonim_4396 întreabă: