| andreeaaa1 a întrebat:

Am 12 si nu mi-a venit menstruatia.este grav? oare o sa-mi vina in vacanta de vara avand in vedere ca am 40 de kg si as vrea sa ma mai ingras si sa ma mai dezvolt.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
18 răspunsuri:
| Cσσкiє a răspuns:

Bună.
Nu e grav. Cele mai multe fete au prima menstruaţie aproximativ între 12-14 ani. Dar până la 15-16 ani, dacă menstruaţia n-a venit nu e motiv de îngrijorare.
Pa, pa.

| addicting a răspuns:

Mie mi-a venit la 13 ani la alte fete la mai mult nu iti face griji si eu mi-am pus aceeasi intrebare la varsta ta si mi-a venit in vacanta de vara, acum am 16 ani si nu am avut probleme.Fi linistitakiss

| Miha a răspuns:

Kg nu au leg cu menstruatia...nu e nmc gravwinkingaltor fete leau venit la 15 ani, nu te grabi pentru ca atunci cand iti va veni o sati doresti sa nu mai aistraight face

| Derye a răspuns:

Daaa, e grav. Suna repede la 112, si zi'le sa vinaaa repedeee, ca esti pe moarte (cerebrala).
Menstruatia poate veni prima data intre 8-17 ani, asa ca nu te mai ingrijora.

| cornculapte a răspuns:

Nu e grav deloc, stai linistita. Menstruatia iti vine atunci cand corpul tau e pregatit. De regula incepe la 12-13 ani, dar se poate si la 8 sau 17, in functie de organism. Nu ai de unde sa stii cand o sa-ti vina. Nu exista un semnal de alarma sau ceva.

| medgirl a răspuns:

Hey, nu-i grav... mie mi-a venit prima oara la 12 jumate.cind eram in calatorie in Franta, de aceea nu voi uita momentul!
P. S. nu conteaza cite kg ai, la fiecare vine la virste diferite, de ex.: o prietena are de la 10, alta de la 15, de asta nu-ti fa griji!
Sper ca ti-am fost de folos!

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu e deloc grav, ai timp pana la 16 ani sa-ti vina, stai linistita.

Răspuns utilizator avertizat
| ythyeme a răspuns:

Derye, tu nu te faci mai prost fiindca nu te antrenezi. dar daca mai dai o tura ai sanse multe!

| Derye a răspuns:

@ythyeme: imi pare rau daca te'ai simtit ofensata de raspunsul meu. Daca pe viitor se va mai intampla, mergi la oglinta si repeta dupa mine: ESTI PROSTA, RAU DE TOT.

Multumesc pentru sprijin, si presimt niste acuze, injurii, insulte la adresa mea pe care, ofc, le voi ignora. Cauta pe net proverbe/zicatori cu: "pe... mintea nu o doare, ea se planga de picioare".

Sanatate!

Răspuns utilizator avertizat
| ythyeme a răspuns:

Mai bine vad o proasta, decat sa vad ce vezi tu :un pusti amarat care se omoara masturbandu-se cand ii vede chilotii babei din vecini, si apoi pateaza tastele cand vine sa-si verse frustrarea pe TPU.

| mmaaddaalliinnaa a răspuns:

Eu la 12 ani imi doream sa imi traiesc copilaria, si aveam 25 kg uda. nu ma gandeam la astfel de intrebari.happy stai relax ca ai timp...sa te dezvolti, si menstruatia poate sa-ti vina si la 16 ani happy

| mariutza98 a răspuns:

Mie mea venit la 11 ani. de obicei vine intre 10-16 ani.Deci nu-ti face griji. pupici pa pa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dezvoltarea ta nu e pe vrute pe nevrute fiecare organims se dezvolta in ritmul lui mie mie venit in clasa a6atongue si nu implinisem 13

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Derye esti tare lasa si mie id tau pipicirolling on the floor) super, fata dragalaughing) asteapta ca inca esti mica la 40kg sa-ti vina ciclil sa ai sani hahahha in fine lasa id derye

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am 12 ani si nu mi-a venit ciclul am cam 45 kg si sanii nu prea...cand o sa imi creasca si mie? sau e ceva grav am obs. de un timp ca am un fel de lichid alb nu prea mirositor?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Auzi ia id meu denisa_dolcika mai vb ...ca aici nu e prea bine ca poate intra si baietii ceaw :*:*:*