| Maryaa_Ana_1982 a întrebat:

Am 13 ani si sunt foarte grasa după părerea mea! Ce ar trebui sa fac ținând cont de Alimentație si sport! Vreau sa zic ca fac înot de doua ori pe săptămana si Kangoo Jump si ma abțin si de la mâncare! Fac toate astea si nimic! Nu mai stiu ce sa ac!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| RadioactiveUranium a răspuns:

Sti nu trebuie sa te abtii de la mancare caci tu ai nevoie de multe vitamine, fibre etc., ai putea sa reduci consumul de fainoase de ex:mananci mancare de cartofi nu mananci paine multa(1 felie). Incearca daca poti nu trebuie sa te abtii de la dulciuri(dulciurile de la magazin ingrasa)dar mult mult sport la varsta asta copii au nevoie de sport.Si trebuie sa mananci multe lactate(branza, lapte iaurt) pentru ca oasele sa ti se intareasca. Funda?

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai precizat ce înălţime/greutate ai acum, pentru ca să vedem dacă este necesar să slăbeşti.

INDICĂ aceste detalii, apoi mai vedem...

Toate cele bune.

| Maryaa_Ana_1982 explică (pentru bursuc001):

Pai am aproape 1.70 si 60-61 de kg! sad

| bursuc001 a răspuns (pentru Maryaa_Ana_1982):

Din păcate ( sau, mai bine zis, din FERICIRE ), părerea ta ( cum că ai fi "foarte grasă" ) este GREŞITĂ!

Ai greutate NORMALĂ; iar greutatea ta IDEALĂ ar trebui să fie de 60, 83 kg - vezi linkul :
http://www.dietetik.ro/......calculator

Deci, ai chiar cu aproape 1 kg SUB ( sau FIX ) greutatea IDEALĂ, aşa că, NU mai trebuie să slăbeşti DELOC!

O zi frumoasă.

Deci,poate ar fi asa dar eu am musculatura foarte bine dezvoltată! Toata lumea ade si face glume ca sunt mai plinuță si nu vreau asta! Am o prietena de vârsta mea aceeași înălțime si are cam 81 de kg! Ea cum e?

| bursuc001 a răspuns (pentru Maryaa_Ana_1982):

Ea este prea plinuţă sad

Ea arată aproape ca mine doar ca are picioarele un pic mai groase si un pic de solduri! Si lumea zice ca e mai slaba decât e!

| george232323 a răspuns:

Pai poate ca organismul tau nu este facut pentru a slabi. Daca faci mult sport si nu il intretii cu o alimentatie sanatoasa ca si cum nu ai face nimic.Trebuie sa stii ce feluri de mancare trebuie sa mananci, nu ca ma abtin de la ce e sanatos.Si trebuie sa mananci ca sa ai energie.Deci nu stiu ce sa zic, poti intreba un nutritionist.

| Denisior a răspuns:

Nu te abtine de la mancare, o sa te dezavantajeze... happy Uita-te la TV, pe prima tv lunea la 20:30winking

| ninelusha a răspuns:

Salut,să știi că dacă ai ambiție,la sigur vei reusi să slăbesti,la început poate nu vei observa, dar cu timpul...dar, trebuie să ții cont de o alimentație corectă, poți să incerci să consumi mai puțină pîine si să nu mănici dupa ora 18, sper că te va ajuta!