Miopia si hipermetropia(aia cu +) nu au treaba cu calculatorul.
Miopie inseamna ca ochiul tau este mai mare decat in mod normal si lumina se focalizeaza inaintea retinei si nu pe retina cum ar fi normal.
Miopia creste pana la 18-20 de ani deoarece tu te dezvolti si ochiul se mareste si el. De la acea varsta miopia stagneaza, nu mai creste dar nici nu scade deoarece ochiul n-are cum sa se micsoreze. Ca sa scapi de miopie singura varianta e operatia aia cu laser.
La unele persoanele miopia creste cate putin, la altele(tu de exemplu) creste cu mult.
Si eu port ochelarii si eu am miopie si imi creste si mie destul de mult si eu port de 7 ani! si sora mea are ochelari tot miopie dar ea e mai mare si ii creste foarte putin in fiecare an. Anul acesta de fapt nu i-a crescut deloc si nu si-a mai schimbat ochelarii. Cand mama a intrebat doctorita de ce mie imi creste mai mult a zis ca eu sunt in crestere si ca nu imi va mai creste asa mult pe parcursul anilor...depinde si de corpul persoanei respective(cum se dezvolta) Nu-ti face griji...asa se dezvolta corpul nostru. fundita?
Cat ai dioptria acum ?
Am la dreptul 6 iar la stangul 4.
Iti creste dioptria asa mult fiindca este mai mult genetic, insa ai putea ameliora acesta aspect invatand cum sa vezi, adoptand niste obiceiuri sanatoase de a-ti folosi ochii. Mai mult de atat, exista exercitii oculare care te-ar putea ajuta, iar impreuna cu o alimentatie sanatoasa(si poate suplimente alimentare) bogate in vitamine si minerale, cu siguranta ti-ai putea stagna evolutia dioptriilor si le-ai reduce odata ce te tii de treaba. Intra pe site-ul asta: http://vedereperfecta.com