| publikkul a întrebat:

Am 14 ani si am 1m 55 cm, 40 kg. Vreau sa ma inalt, sa ma ingras putin sa prind la putere deoarece sunt slab si cel mai josut din clasa. (dupa inaltime putere, bine cel putin ca am minte...). ce trebuie sa fac? dati-mi va rog sfaturi utile. Merci happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Catalin, tu nu ai auzit ca "esentele tari", se pastreaza in sticlute mici.
Poti sa faci exercitii fizice, asa cum ai fost sfatuit, dar privind partea de intrebare: ce sa faci ca sa te ingrasi, nu sunt de acord cu recomdarile facute in cel de al doilea raspuns, pe considerentul ca, acest gen de alimentatie este poluant pentru organism.
Te sfatuiesc sa mananci, la ore fixe, mancare consistenta, iar inainte de masa sa mananci fructe si legume crude, care aduc in organism aportul de vitamine si oligoelemente.
Esti in crestere si sigur te vei dezvolta, atata doar ca la unii baieti, cresterea in inaltime intervine ceva mai tarziu.
O sa-ti dau un exemplu, sotul meu care are 1, 82 m acum, a inceput sa creasca cand era la liceu prin clasa a X-a, pana atunci era mic si putin "bondoc". El a facut sport, atletism, schi, orientare turistica, rugbi.
Sunt convinsa ca si tu te vei dezvolta, dar cel mai important lucru este sa nu-ti faci complexe, sa te accepti asa cum esti, sa te simti bine in "pielea" ta.
Acum este vara poti sa faci sport, sa stai cat mai mult in aer liber si cand o sa vina vacanta, dupa ce mananci, sa te odihnesti cca 2 ore, pentru a putea creste in greutate.
Multa sanatate si sa "cresti" mare, asa cum iti doresti.

4 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
O alimentație cât mai sănătoasă și practicarea unui sport de înălțime (handbal, volei, baschet, înot)!
Pa, pa.

| AndreiZz a răspuns:

Pentru inaltime: inot, baschet, footbal.
Pentru masa : mananca intre mese multe snacksuri, iar in timpul meselor mananca consistent, oua, carne.
Pentru putere: flotari( 10 repetari 1 set, apoi 10 repetari 2 seturi, apori 20 repetari 1 set, 20 repetari 2 seturi, abdomene 25 repetari 1 set, 25 repetari 2 seturi, 50 repetari 1 set, 50 repetari 2 seturi, numarul seturilor creste la saptamana nu la zile! tractiuni la scoalahappy cate poti face 3-6-10-15).Bafta!

| Malphas a răspuns:

Pentru a creşte în înălţime îţi recomand să te apuci de baschet. Am o prietenă care a crescut 20 de centimetri în 7 luni de baschet. Cât despre greutate, mănâncă multe dulciuri, combină cartofi prăjiţi cu friptură şi salate şi încearcă să mănânci mai mult după ora 10 seara. Oricum, cel mai bine e să faci sport, pentru că e o dietă destul de nesănătoasă şi poate duce la complicaţii. Multă baftă! happy

| mircea20001 a răspuns:

Eu iti recomand baschet sau volei fiindca te inalta cat pentru muschi:abdomene,flotari, genoflexiuni sau un sport ca chaiacul! si faza cu ingrasatul iti dau un sfat eu eram la fel ca tine lumea imi spunea ca-s prea slab si eu de obicei faceam mult sport atunci am inceput sa mananc mult, sa nu fac sport si in final am pus vreo 2 kg dar dupa aceea simteam nevoia sa mananc foarte mult si devenisem pofticios si acum m-am ingrasat foarte tare si sunt mai lenes cu toate ca fac baschet de 2 luni nu pot sa renunt la mancare si nu mai pot slabi! deci mai bine nu te ingrasa!