| TheOne19 a întrebat:

Am 14 ani si am o lipsa de calciu.De cand eram mic aveam lipsa de calciu. Ultima data mi-am facut analizele acum 5-6 luni si aveam lipsa de calciu si magneziu.Mama mea vrea sa-mi dea calciu supliment insa sa imi fac si analizele pentru ca zice ca daca nu fac analizele sa vad daca am lipsa si il iau degeaba se depunde aiurea! Brigaela, precum si alti useri care se pricep va rog sa ma ajutati! Cum e cu calciu la 14 ani? e necesar? daca iau fara analize se depunde aiurea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Abia acum am vazut intrebarea. Calciul se ia numai daca ai calciul ionic seric scazut (vizibil la analize de sange). Altfel, nu-ti va face nici un bine si iti va da si probleme. In special va calcifica cartilajul de crestere si n-ai sa mai cresti in inaltime si risti sa faci pietre la rinichi si la fiere. Deci in nici un caz nu iei calciu fara analize. Iar daca iei orice supliment de calciu, este obligatoriu sa asociezi si vitamina D (ca sa se metabolizeze, fiindca altfel il iei si el elimini prin urina exact cum il iei, ceea ce duce la formarea de pietre).

| Cryshhtian a răspuns:

Trebuie luat altfel apar complicatiihappy nu trebuie luat non-stop stiu ca faci o cura sau ceva, eu anul trecut am avut problema astathinking il iei dupa recomandarea medicului/farmacistului apoi tot de la medic vei afla cand trebuie sa repeti setul de analize

| Agenta004 a răspuns:

Si eu am lipsa de calciu si magneziu. Asa ca iti spun din proprie experienta. Am facut si eu 2 seturi de analize. Mi s-a dat o cutie roz de "calciu, magneziu si zinc" pe care nu am vrut sa o iau. Dupa cateva saptamani am lesinat pe strada si am ajuns la spital pe perfuzii happy Acum am inceput sa-l iau laughing Analizele sunt obligatorii happy

| Agenta004 a răspuns:

Si eu am lipsa de calciu si magneziu. Asa ca iti spun din proprie experienta. Am facut si eu 2 seturi de analize. Mi s-a dat o cutie roz de calciu, magneziu si zinc pe care nu am vrut sa o iau. Dupa cateva saptamani am lesinat pe strada si am ajuns la spital pe perfuzii. Acum am inceput sa-l iau. Analizele sunt obligatorii. Bine, ca nu se intampla nimic daca iei calciu fara analize dar e mai recomandat sa stii ce valori ai.