Ti-ar trebui un corset pentru indreptarea coloanei, pentru ca esti in crestere ar fi chiar perfect, pana ajungi la maturitatea coloanei sa se si indrepte, cauta un ortoped bun, mergeti la mai multi medici, ascultati mai malte pareri, daca intr-un final nu si nu poti recurge la chirurgie, un medic chirurg care sa puna vertebrele la loc.
aici este un lik referitor la masaj pentru coloana cu scolioza
http://209. 85. 135. 132/search? q=cache:0HyQFy9DAGoJ:www.scolioza.ro/+scolioza+tratament&cd=1&hl=en&ct=clnk
trebuie sa fie masaj recuperator si in orasul tau, de unde esti?
uite si corsetul de care spuneam
http://209. 85. 135. 132/search? q=cache:0c4T2V1vRG4J:www.corsetul-boston.ro/+scolioza+tratament&cd=6&hl=en&ct=clnk
Aduc o mica complectare sfatului dat de @allinna. Cand dormi, ar trebui sa o faci fara nimic sub cap, elimina perna.
In primul rand gimnastica medicala, strict supravegheata cat mai repede. Restul masurilor sunt mai putin importante. Cumpara-ti o saltea ortopedica si mananca multe lactate si fructe proaspete. Nu lua calciu sau vitamine ca sa eviti inchiderea articulatiilor prea repede.
Multumesc @alllinna. Maine trebuie sa ma inscriu la gimnastica medicala si sa vad ce imi mai spune... poate fac si masaj...
La scoala avem bancile cam joase dar incerc sa stau cat de dreapta pot.
Am citit despre scolioza si cred ca am atitudinile scoliotice. Asta nu e grav nuh?
Hmm...cunosc pe cinneva care are aceeasi problema si iti recomand un consult la Spitalul "Sfanta Maria" -Bucuresti gimnastica trebuie facuta in spital (adica ore speciale de recuperare0 nu asa de capul tau repet cel mai bine e sa mergi l un medic bun....de acolo o a fii indrumata mai departe!
multa sanatate!
Gimnastica medicala si inot sunt foarte bune si cand stai la calculator incearca sa stai drept.La 14 stiu ca ai putea sa porti un corset si ai scapa de ea
Mihaela, nu te lasa, mergi la gimnastica medicala, fa masaj, poarta corset daca e nevoie, la varsta ta se poate corecta.
Buna!
E foarte important sa faci zilnic gimnastica medicala...eu am avut si scolioza si cifoza... dar a trebuit sa ma operez deorece la mine era mai grav... poti face si de 2 ori pe zi gimnastica...la inceput primele 2 saptamani o data pe zi iar apoi de 2 ori pe zi.
Succes
Hey. Si eu am scolioza. Am descoperit asta acum 1 an si de atunci port Corset Hessing si am facut giumnastica, inot si masaj.Nu mi-am revenit in totalitate, dar cel putin corsetul ma ajuta. Cred ca ar trebui sa faci si tu acelasi lucru. Succes!
Cu scolioza nu e de joaca. Eu nu am luat-o in seama in adolescenta, iar acum am ajuns la o varsta la care oasele mi s-au maturizat deja. Am facut si radiografie, insa mi s-a spus ca desi nu mi se va indrepta coloana in totalitate din cauza varstei, trebuie sa fac exercitii de recuperare sub supravegherea medicului, inot si masaj, pentru a evita o posibila avansare a bolii. La mine corsetul deja nu mai are nici un sens. Deci, tu avand numai 14 ani, mai ai sanse de recuperare, poate chiar in totalitate. Ai grija de coloana si du-te la doctor neaparat, sa nu ajungi ca mine cu niste dureri ingrozitoare de spate. Mult succes!
Salut! Uite si eu am scolioza si port corset Boston.Ma doare cand il port rau de tot spatele, poate din vina faptului ca imi indreapta coloana care acum are 30 de grade.Imi aduc aminte ca eu candva aveam 26 de grade, dar din vina faptului ca nu l-am purtat si ca am facut decat gimnastica medicala scolioza a crescut. Acum sincer regret, pentru ca, eu nepurtand corsetul 6 luni, trebuie sa recuperez timpul pierdut, in medie de 3 ani.Iti recomand, deci sa faci DOAR CE TI-A PRESCRIS MEDICUL si nu mai mult sau mai putin. Te pup si nu uita ca, de exemplu, in clasa mea sunt 5 copii care sufera de scolioza, doar 2 dintre ei stiind.In scoala mea, pe degete pot numara 15 copii care poarta corset si 5 care fac gimnastica medicala.Deci,nu esti SINGURA!
In cazul tau ar trebui sa spui ce tip de scolioza ai: poate fi o simpla atitudine scoliotica dar poate fi totodata o scolioza data de o asimetrie a membrelor inferioare(a picioarelor), congenitala sau ca urmare a altor afectiuni, neurologice ortopedice etc. Corsetul este greu de suportat si -ar putea ca in cazul tau sa nu ai nevoie. Prin urmare iti recomand sa vorbesti cu un KINETOTERAPEUT.
Si eu am tripla scolioza, f grava.si dr. m-au indreptat catre gimnastica care nu a avut efect.Asculta! lasa toate sfaturile, din experienta iti spun mergi la inot! nimci nu are efect mai bun, ajuta si daca esti matur si nu iti mai dau ei sanse ca mai poti face minuni. Odata cu incetarea cresterii se zice ca e mai greu de vindecat, dar inotul face minuni. vorbesc din experienta! Am purtat si corser, si gimnastica si stimulare electrica--efect zero, ba a mai si avansat in timp, plus au aparut dureri cu tot tratamenul lor minune.Acuma sunt bine abia se vede ca am scolioza, tinuta e excelenta(arat ca o sportiva) si cel mai important nu am dureri.
Am facut gimnastica medicala si masaj timp de aproape 5 luni. Desi nu am inotat (nu stiu sa inot), kinoterapeutul meu mi-a spus ca scolioza e aproape vindecata si ca nu mai trebuie sa fac gimnastica, pentru a lasa coloana sa "se vindece si singura". Kineoterapeutul mi-a mai recomandat si niste hamuri de memorie ca sa nu se accentueze scolioza in loc sa se vindece. Ma simt mult mai bine de cand le port, nu ma mai doare spatele. Multumesc pentru sfaturi. Mi-au fost de mare ajutor.
Am si eu scolioza.Si am tot 14 ani. Mi-e mi-a recomandat doctorul sa dorm cu fata in sus, pe perna mica.Asa SA faci si tu, sa nu cumva sa dormi pe o parte. O sa vezi ca la inceput ai sa zici ca nu poti dormi, dar cu timpul te vei obisnui
Dormi pe scandura.asa dorm si eu ptca am si eu problema doctoru Mihai Jianu cel mai bun doctor din lume cica si sa porti corset. Aaaaa si sa faci si gimnastica medicala.te pup
E de rau...du-te la un medic cat mai poti nu e de joaca cu scolioza si nu neglija asta pentru ca e cea mai rea deformare a coloanei.Ai grija ca de la 14-15-16 ani procesul de osificare e terminat si nu mai poti face nimic.Rezolvati problema daca nu ai o scolioza avansata.Iti spun din experienta nu lasa pe mai tarziu...sar putea s afie prea tarziu
anonim_4396 întreabă: