| imtheboss27 a întrebat:

Am 14 ani si jumate, si am 1, 54 m. La mine in familie toti sint scunzi chiar si fratele de 20 ani, sint aproape cit dinsul, tata, mama la fel sint scunzi, eu sint printre cei mai scunzi din clasa, as putea face ceva sa ma inalt? Eu pe linga cei din clasa parca sint un copil sint copii chiar cu 3 clase mai mici ca mine si mai inalti. ce as putea face, si ar avea rost?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| RoxanaCC a răspuns:

Multi inainte! O sa mai cresti in timp, unii se dezvolta mai repede, altii mai incet. Nu trebuie sa intrii in panica, ai doar 14 ani. Incearca sa faci baschet, o sa te ajute.

5 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Este genetic.dar fa inot, baschet volei sau cel putin tractiuni.

| Azµre a răspuns:

Să vezi un medic Endocrinolog, se poate rezolva acum cât ești mic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Practica sporturi de inaltime, te mai inalti un pic.
Te pup!

| Ex89 a răspuns:

Daca asta este ceva ereditar nu cred ca o sa te mai poti inalta foarte mult, daca nu atunci poti sa te apuci de baschet dar sa mananci mult asta e cel mai important.

| σяιgιηal a răspuns:

Exercitiile de stretching sunt o optiune foarte buna, mai ales pentru articulatii si glezne. Este important sa iti intinzi corpul inainte si dupa orice forma de exercitii fizice. Cresterea are loc in urma secretiei hormonului glandei pituitare, numit hormonul uman de crestere, in creier. Exercitiile de stretching ajuta ca acest hormon sa ajunga in toate partile corpului.

Iti poti pune corpul la treaba in diferite moduri. Poti lega greutati mici de glezne si apoi sa le lovesti cu piciorul. Aceste exercitii trebuie facute doar in prezenta unui antrenor. De asemenea, persoanele care au suferit accidentari la genunchi ar trebui sa nu uite aceasta varianta.