Nu cred! de obicei cand ai varicela bubitele apar in locuri inchise, ferite de aer...cum ar fi pe piept, burta, ceafa etc. dupa descrierea ta nu pare a fii varicela!
baiatul meu a avut varicela anul trecut, si pediatra mi-a spus ca singurul motiv pentru care trebuie sa nu mergi la scoala cand ai varicela este acela de a nu-i contagia pe ceilalati colegi, nimic mai mult, asa ca nu este nevoie sa te izolezi in casa in cazul in care ai varicela!
si inca ceva important varicela este contagioasa doar in primele 3 zile (atunci cand bubitele apar), toata lumea stie ca la varicela 3 zile apar, 3 zile stau, si 3 zile se retrag(ma refer la bubite)
Pe langa semnele enumerate de ceilalti, iti mai spun ca semnul patognomonic in varicela este aparitia eruptiei inclusiv pe pielea capului.
Primele simptome ale varicelei sunt:
- febra intre 38 si 39, 4 C;
- indispozitie, oboseala si stare de rau;
- apetit diminuat sau disparut;
- dureri de cap si inflamatia gatului.
Primele semne sunt de obicei usoare la copii, dar la adulti pot fi severe. Aceste semne persista pe toata perioada bolii. Dupa 1-2 zile de la aparitia primelor semne de boala, apare eruptia (urticarie) pruriginoasa, care produce mancarime.
Ţi se pare cunoscut?
Buna, daca ai avea varicela, ai avea bube cam pe toata suprafata corpului si mancarimi...sau cine stie, poate ai inceput de varicela; poate chiar te-a muscat vreo gaza, sau se poate sa fi alergica la ceva produs alimentar sau altceva, da-te cu fluocinolon daca te mananca, daca vezi ca iti iasa multe atunci mergi la doctor sa vezi daca e vorba sau nu de varicela, oricum varicela tot vei avea la un moment dat.