| 8paulica a întrebat:

Am 14 ani si stiu ca asta e varsta cand apar cele mai ciudate si urate cosuri.De vreo 3 ori mi-au iesit cosuri mari si dureroase pe nas.Nici nu le mai puteam sparge, ori se infectau ori nu puteam sa scot nimic.Si am folosit leucoplast cu ceva medicament pentru bataturi.Acum cateva zile mi-a iesit unul langa nas.L-am spart dar nu am scos tot din el, nu puteam.Si am tinut o zi intreaga Rivanol pe el.S-a micsorat si azi am constatat ca a disparut complet, dar mi-a ramas o pata visinie de ieri.Pata a aparut cand am strans tare de cos.Am apasat putin cu unghia.Si nu stiu ce sa pun pe ea, ce sa fac cu ea.De obicei ma mai inrosesc si dureaza ceva timp dupa ce sparg un cos, dar nu dureaza 1 zi si 1 noapte si nu se face visiniu.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Empathizer a răspuns:

Pata aia e o vanataie. Trece intr-o saptamana.

3 răspunsuri:
| NotToday a răspuns:

Cu o alimentatie sanatoasa, mai multe exercitii fizice si produse naturale de ingrijire a tenului nu ai mai avea probleme cu asa zisele cosuri.

| gabriela2201 a răspuns:

Da si eu cred ca pata va trece, e din cauza ca ai fortat tu, l-ai stors; nu le mai stoarce. Ia-ti sapun de fata cu acid salicilic si alti compusi cu salicil, iti dezinfecteaza si usuca cosurile. Ia-ti argila si fa-ti masca, prima data 7 zile, o data/zi, si dupa aceea la vreo cateva zile cam de trei ori/saptamana. Sa-ti faci cu apa sau suc de lamaie masca. Seara poti folosi o crema hidratanta (e 6 lei la plafar) sa eviti deshidratarea tenului.Multi baieti folosesc tratamente pentru ten,sa nu ai retineri,asa se face o piele frumoasa. Nu mai manca prajeli,grasimi, nu mai bea cofeina, spala-te cu sapunul de fata de doua ori/zi, bea multa apa si stai pe afara cand e mai racoare sau la umbra, ti le usuca, in casa mai rau se dezvolta. Sa ne spui cum ti-a mers!

| Albeert a răspuns:

Medic Dermatolog! De urgenta!
Cu cosurile nu e de glumit, se pot infecta si provoca celluce cancerigene.
E mai bine daca le lasi la "copt"
Salut!