anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 14 si nu am ciclu, cu toate ca sunt foarte dezvoltata... mi/ai putea spunde dc nu am? Am auyit fete care au de pe la 11/12 ani

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| adriangabor92 a răspuns:

Buna! Stai linistita! Si eu cand am fost de varsta ta la fel eram de nelamurita ca mie dc? si la alte fete de varsta mea au! Mie mi-a venit ciclul la 9 ani! Am fost pregatita pentru ca mama mea mi-a spus multe despre acest subiect la momentul respectiv! A banuit ca mie imi va veni cat de curand si asa a si fost! Acum la 16 ani cand alte fete au aceleasi intrebari ca si mine imi aduc aminte de cum am fost eu! Nu trebuie sa faci absolut nimic! Ciclul Menstrual apare atunci cand corpul si organismul este pregatit sa devi din fetita-femeie! Semnele ciclului sunte multe, ele pot aparea cu mult timp inaintea cilului, deci mai asteapta unpic sa mai cresti si vei vedea ca iti va veni si tie ciclul! Nu poti sti niciodata cand vine, poate veni la varste mai mari dar daca nu ai ciclu pana la varsta de 15-16 ani ar fi bine sa consulti un medic! In cazul tau nu este nevoi, relaxeazate si vei vedea ca peste putin timp vei avea si tu!

15 răspunsuri:
| Artemisia a răspuns:

Tu esti o persoana diferita.Organismul tau este diferit.Nu te ingrijora! O sa te viziteze si pe tine scufita rosie! am prietene de 18 care sunt dezvoltate si nu au ciclu!

GânduriAlbe
| GânduriAlbe a răspuns:

Depinde, organismul persoanelor diferă. Poate să-ţi vină şi la 16 ani! E perfect normal! Mai aşteaptă! baftă!

| Bacteriuță a răspuns:

Nu te speria ca inca nu ai ciclu si ai totusi 14 ani tongue. si mie mi-a venit la 13 ani si 7 luni si nu m-am alarmat, pentru ca fiecare organism are felul lui in care se dezvolta. abia dupa 16 ani ar trebui sa te ingrijorezi daca nici atunci nu ti-a venit. atunci ar trebui sa consulti un doctor. pana atunci stai calma. ca sa vezi ca se poate iti zic ca matusii mele de pe mama ii venise la 15 ani :p. si n-are nimic happy
stai fara grija :*

| Jane a răspuns:

Aparitia menstruatiei nu tine neaparat seama de varsta. De obicei, e normal sa apara intre 12 si 16 ani, dar e OK si la 10-11 sau 17-18. Depinde de corpul tau. Nu trebuie sa te ingrijorezi, nu e ceva anormal la varsta ta. Totusi, ar trebui sa fii precauta si sa tii mereu in geanta un absorbant sau un tampon in caz ca te surprinde intr-un moment neasteptat. Mult noroc si sper ca ti-am fost de ajutor! Poti citi mai multe informatii despre menstruatie si aparitia acesteia pe www.noifetele.ro

| DianaAndra1 a răspuns:

Buna! Fiecare organism se dezvolta in felul sau. Nu-ti fa griji, menstruatia isi va face loc in viata ta poate chiar in cel mai neasteptat moment.Pana atunci bucura-te de viata fara probleme de acest gen.Cat as da sa mai fiu si eu mai mica si sa nu ma gandesc in ce data nu pot merge la mare/piscina thinking happy.
Deci, profita de vara cat mai poti si du-te la piscina.
Stai linistita, n-ai nimic.winking

| NoAntidote a răspuns:

Eu am 13 ani! si am cam de multisor!
pai depinde.nu toate fetele sunt la fel! unele sunt dezvoltate si nu au, iar unele nu sunt foarte dezvoltate si au! deci...nu trebuie sa fii sad! iti va veni! si cand iti va veni n`ai sa fii bucuroasalaughing nu vei mai vrea. cel putin eu m`am saturat!laughing
mai asteapta:*

| RoxiiSiAtat a răspuns:

Ar trebui sa-ti faci probleme daca nu ai menstruatie pana la 18 ani.Fiecare se dezvolta in felul ei. Dar ca sa fi mai linistita te poti duce la medic; poate este ceva in neregula cu organismul tau.

| SunShine a răspuns:

Pai depinde de organism... stai linistita nu-i nici o problema
Mamei mele i-a venit ciclul la 15 anihappy

| Anna_3775 a răspuns:

Asta nu e o problema...Nu trebuie sa iti vina neaparat la 14 ani... Te poti duce la un medic thinking Eu mai am prietene asa, si asta au facut happy.

| Rj a răspuns:

Stai linistia, depinde de fiecare persoana in parte. Menstruatia apare de obicei intre 11-16 ani deci mai ai timp.

| cosmin_7744 a răspuns:

Am o colega tot 14 ani nu i-a venit inca ciclul asa ca nu cred ca e o problema bucurate ca inca nu ti-a venithee hee de la 16 ani in sus iti poti face griji

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mie mi-a venit la 14 ani jumate, daca nu`ti vine pana la 16 ani sa mergi la ginecolog, dar pana atunci nu`ti fa griji`!

Sa fi iubita`!:*:*:*

| SfarsitDeDrum a răspuns:

Mie m'i-a venit la 10 ani.Pana pe la 16 ani nu trebuie sa-ti faci griji, din contra eu m'as bucura. Fiecare are organismul ei, asa ca nu'ti face griji
Hai ca te'am tzukat :*

| Daria1001 a răspuns:

Dar imi patez de foarte mult timp chilotul cu aceal lichil albicios...cred ca de mai bine de un 1 jumatete

| Ioana39_2327 a răspuns:

Eu am 11 ani jumatate si mie mi-a venit ciclul la 10 ani. Nu te ingrijora ca fiecare organism se dezvolta in felul lui.Mamei mele i-a venit la 12 ani dar nu te ingrijora ca nu iti vine.La mine asa a fost sa fie. Dar bucura-te ca macar tu te poti duce la plaja, la piscina si poti purta fusta. Un sfat:nu iti lua tampoane de alea care se baga in... ia-ti always ca le lipesti de chilotei si gata. Bafta!love struck