| CARDHU a întrebat:

Am 15 ani ma dor ochii la lumina puternica laptop soare... adica am fofofobie... Exista la FARMACIE picaturi pentru ochii pentru fotofobie sau ceva.? dau FUNDA

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mixxjim a răspuns:

Nu, pentru asta se poarta in general ochelari de soare, sa protejeze ochiul de lumina respectiva. cel mai bine este sa mergi la un medic sa vada exact daca ai si dioptrii si sa-ti indice ce ochelari sa porti, poate ai nevoie si de dioptrii, sau daca nu ai dioptrii se pot face ochelari fara dioptrii speciali cu protectie pentru calculator si care sunt si heliomati - asta inseamna ca lentila se inchide in functie de intensitatea luminii, afara la soare puternic sau pe zapada cu soare se fac aproape negri, in interior fiind albi. sanatate!

2 răspunsuri:
| CARDHU explică:

Fotofobie*

| xBya a răspuns:

Cred ca asta se trage de la culoarea ochilor, banuiesc ca ai ochii de culoare deschisa. Cel mai bine ar fi sa te consulte un medic specializat, dar de ce nu te duci direct la farmacie sa intrebi? Citeste aici, poate te ajuta:
http://www.sfatulmedicului.ro/......umina_6795