| AstroNoot a întrebat:

Am 15 ani si 1.94 inaltime.Multi zic ca sunt prea inalt pentru varsta mea....Am dureri de spate si dureri osoase mai tot timpul.Ce ar trebui sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Intr-adevar, la varsta ta esti cam "urias" cu asemenea inaltime, iar durerile indica ne-pregatirea organismului pentru acesta. Ai nevoie de supraveghere atenta, inclusiv medicala, pentru a nu suferi deformari osoase, ce ar putea lasa urme intreaga viata.
Iti recomand sa te aresezi la un medic sportiv, ei sunt specializati pentru asemenea cazuri.

| Dσℓℓу a răspuns:

Hmm,suferi de gigantism, consulta un doctor cat mai curand. Din cauza hipersecretiei de STH ( somatotrop hormon ), care este un hormon de crestere produs de lobul anterior al hipofizei, ai ajuns la aceasta boala.
)))

| CuriousStuff a răspuns:

Da, esti prea inalt pentru varsta ta. Ar trebui sa mergi la un control la un medic endocrinolog, problema ta e de natura endocrina.

Multa sanatate.

| vocea a răspuns:

Da ai crescut repede si cu siguranta vei mai creste dar nu trebuie sa te speri, asa este constructia ta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mananca mult, si incearca sa nu stai mult in picioare, trebuie sa mananci mult ca sa dai putere oaselor tale, eu am 17 ani si 1, 85. si mergi daca se poate la un medic, eu am fost pentru ca am avut spina bifida, tot din cauza cresterii bruste, iar acum a trecut

| Sarcopt a răspuns:

Întradevăr eşti foarte înalt pentru această vărstă, mergi la un control şi vezi ce este cu creşterea asta bruscă. Mult succes

| nopainkiller a răspuns:

Salut!
Cazul tau e Gigantism, daca spuneai ca ai 16-17 ani atunci era o inaltime buna! E normal sa ai dureri de coloana la inaltimea si varsta asta deoarece oasele sunt foarte grele si in acelasi timp fragile, daca nu ai mai creste ar fi ceva,, adica este o inaltime foarte frumoasa!

| Ionut621 a răspuns:

Te faci electrician, bafta!laughing
Du-te la un control, si de curiozitate mai ai in familie pe cineva, atat de inalt?

Si felicitari. daca as fi asa inalt as face box, baschet sau fotbal (portar). Nu toti ajungem la acea inaltime, sper sa ajung si eu la 1.80 sad

| William1000 a răspuns:

Pai, asta depinde de greutate, nu de varsta. La inaltimea ta, cred ca ar trebui sa ai maxim 94 kg. Daca ai 1, 92 m inaltime si greutate cu mult mai mica (gen 70-80), atunci pune-te pe ingrasat. Un sfat, daca faci sport cum ar fi inotul, mai bine ai incerca sa faci sport mai rar ca sa nu accelerezi cresterea. Cat despre durerile pe care le simti sunt normale. Cu siguranta ai mai auzit de durerile cresterii. Incearca sa facisport mai moderat. Eu cam asta cred ca ai.

| DanielCC a răspuns:

Consultația medicului e necesara. Oasele sau dezvoltat mult prea rapid și posibil ca mușchii au rămas în urma. Poți încerca să practici sport întrucât înălțimea ta e perfecta pentru volei sau baschet.

| ryuk666666 a răspuns:

Eu nu sunt inalt dar si eu am cate o data dureri de spate de mijloc etc. Iar eu cred ca este pozitia in care dorm si ca nu fac miscare. Poate te va ajutahappy

| Teodora54 a răspuns:

S-ar putea să ai coloana strâmbă (scolioză) din cauză că te-ai dezvoltat rapid. Stai calmă, minionele sunt geloase pe tine. laughing Ești okey, nu cred că vei mai crește în înălțime. happy Despre spate, ar trebui să te duci la un doctor care cred că te va trimite să faci fizeo-terapie. Gen yoga laughing *Nu sunt sigură că se numește așa*.

| AstroNoot explică (pentru Teodora54):

Sunt baiat big grin.Am fost acum ceva timp la medic si probleme cu coloana nu am

| Teodora54 a răspuns:

Minionii*, scuze, nu am fost atent că ești băiat.

| Carmensita89 a răspuns:

Eu zic ca ar trebui sa vorbesti si cu parintii tai si sa mergeti la un doctor. Pentru ca nu e de glumit cu sanatatea ta. Si nu cred ca ti-ar placea sa stai toata viata cu aceste dureri in loc sa iti traiesti viata si sa fii fericit(ca doar o viata ai).
Acesta este sfatul meu. Sper ca te-am ajutat.