| julia19 a întrebat:

Am 15 ani si am miopie(-1.75 si -2.00). Am fost la doctor si mi-a zis ca pana la 18 ani tot imi vor mai creste dioptriile, dar observ ca desi mi-am schimbat ochelarii imi lacrimeaza ochii. Am citit ca exista si remedii naturiste pentru miopie, voi ce ati recomanda, adica ce sfaturi ati avea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| DenisaLuciaBarbu a răspuns:

Nu e nimic grav.pana te obisnuiesti cu noile lentile asa se intampla.Cred ca la 18 ani se poate face operatie pentru miopie si astfel nu vei mai fi nevoita sa porti ochelari. Sper ca te-am ajutat cu ceva.P.S:in legatura cu chestiile alea naturiste nu le incerca.Mie oftalmologul mi-a spus ca sunt niste prostii si sa nu le incerc ca oricum nu ma ajuta la nimic.(dar intre noi fie vorba, eu tot mai cred faza cu morcovul si vederea buna)

| Rain_1754 a răspuns:

Si eu am miopie si port ochelari de pe la 13 ani. Adica. ii port doar la scoala si cand ma uit la tv. Tin minte ca la inceput aveam -0.8. De atunci pana acum am avut intre -1.25 si -2.25. Si acum la 17ani am -0.9. Deci se schimba destul de mult. Dupa o varsta o sa ramana fixa si n-o sa se mai schimbe. Deci poate sa scada si sa nu mai fie necesari ochelarii sau poate sa ramana undeva intre.
Remediile naturiste si biserica lui Georgica sunt destul de inutile. Deci cum am zis, e normal. Nu prea ai ce sa faci. Mai incolo n-o sa mai ai probleme. Ahh. si chestia cu lacrimatul. Si mie mi se mai intampla cateodata. Nu te ingrijora. Poare ochilor tai le e greu sa se obisnuiasca cu ochelarii astia noi si de asta. Incearca sa nu te uiti prea mult la acelasi lucru, inchide din cand in cand ochii, ia o mica pauza, stii tu, chestii de genu'.

| terts a răspuns:

Sfatu meu e sa dai si pe la biserica, ca nu strica o rugaciunewinking