| thunder11 a întrebat:

Am 15 ani si am probleme foarte mari cu dintii, am fost la dentist odata si mi-a zis ca trebuie sa am un dinte scos care are o gaura foarte mare in el dar de atunci a trecut 3 luni si nu am mai fost pentru ca locuiesc in uk si e foarte greu de accesat dentistul si problema sa agravat acum am alt dinte care e la fel de gaurit cu o gaura foarte mare, ce credeti ca ar trebui sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Etoilefilante a răspuns:

Daca rădăcină ar fi bună ar putea să-ți pună coroană. Dar cred că cel mai bine nu ai mai aștepta, o sa se agraveze. Și eu am fost în situația ta. Când eram de vârsta ta și mai mica chiar, nu mă spălam pe dinți. Am avut o carie mare la dinții din față și a tot crescut... Am avut și abcese dentare, dar nu aveam cum sa mă duc la dentist pentru că asta s-a întâmplat în timpul pandemiei. Eu cred că cel mai bine ar fi sa ți găsești un dentist bun. Eu in toamna asta, când am împlinit 18 ani m-am dus în cele din urmă la dentist. Credeam că o sa m i scoată și o sa trebuiască să mi fac implant sau așa ceva, dar m-am dus la un dentist recomandat de un prieten, accesibil la preț chiar, și a lucrat la ei, mi-a scos nervul și mi-a pus doar plombă. Acum tu spuneai că stai în marea britanie? Vii la dentist aici în România sau te duci acolo? Știu ca oamenii de acolo s-ar putea sa fie mai, nu știu cum să spun, exigenți... Cred că contează să găsești un dentist bun. Și nu uita sa te speli pe dinți, asta in cazul in care nu o faci deja (dar nici nu exagera, de 2 ori cel mult, altfel ți se distruge smalțul). Sincer eu atunci când am avut abces m-am chinuit sa mă spăl pe dinți măcar o dată pe zi (pentru că durea) și mă durea mai puțin, caria nu mai progresa așa repede. Îmi pare rău pentru tine, am fost și eu în situația ta. Acum nu știu cât de mare e caria pe care o ai tu, dar sper sa ți poți salva dinții. Scuze pentru mesajul lung. Mult succes!

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Dintii gauriti se pot salva, daca radacina e inca buna: se monteaza coroana pe ei.
(pentru dentist, cel mai simplu e extractia)

| thunder11 explică (pentru Bula):

Pai cand am fost acolo debea de s-a uitat putin in scarba si a zis direct ca trebuie scos

| dullcat a răspuns (pentru Bula):

Depinde, in unele cazuri mai putin grave se pot umple,, gaurile'' cu un fel de pasta si dintele arata ca nou.

| Bula a răspuns (pentru dullcat):

Eu am avut dinte care a "explodat" (exteriorul) in timp foarte scurt, dar radacina a ramas. Dentistul a montat un bont in radacina, iar deasupra a pus o coroana.
Aceasta "constructie" a tinut peste 2 decenii.

Inteleg.Daca e vorba de demineralizare, de exemplu, se poate da tratament cu fluor sau se niveleaza direct dintele.

| Bula a răspuns (pentru dullcat):

Asta trebuie sa constata si sa decida doctorul!
Nu ca in evul mediu, cand "dentistul" a fost fierarul.

Evident.

| Floreenofficial a răspuns:

Salut! Și eu am probleme cu dinții și mi-au zis și mie de extracție dar eu nu fac extracție.Mi-a căzut un dinte întreg și mi-a rămas rădăcina și nu o voi scoate niciodată. Bafta!

| dullcat a răspuns:

Buna.Poti cauta sa iti faci programare la dentist cand revii in Romania.In felul asta iesi mai ieftin si rezolvi doua treburi deodata.