| KatyPerry a întrebat:

Am 15 ani si jumatate si de curand mi s-a descoperit un chist ovarian de 4, 5 cm la care mi sa prescris un tratament hormonal. Imi puteti spune ce efecte negative va avea mai tarziu asupra organismului meu acest tratament hormonal? Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Nu va avea nici un efect important asupra organismului in sensul la care te gandesti tu. Gandeste-te ca daca nu iti tratezi chistul, acesta se va tot mari si vei ajunge la operatie, in urma careia ai putea ramane fara un ovar. Multa sanatate!

| Beatrice_5910 a răspuns:

Si eu am avut astfel de probleme si inca mai am.Am sindrom polichistic(mai multe chisturi ovariane pe un singur ovar ce impiedica ovulatie deci din start si menstruatia). Mi s-au prescris anticonceptionale Jeanine special pentru acest diagnostic. Am 18 ani. De la 16 ani ma tot chinui cu aceasta problema,din aceasta cauza m-am si ingrasat. Am refuzat pana anul acesta sa iau anticonceptionale pentru ca credeam ca ma voi ingrasa,dar nu a fost asa. Efectele ce pot aparea sunt presiune in sanii,pot sa iti disparas sau sa iti apara cosuri, libidoul sa iti scada sau sa iti creasca, daca sunt puternice pot afecta in timp ficatul. Dar daca ti-au fost recomandate de doctor sigur a stiut el ce iti da.

| KatyPerry explică:

Voi putea face mai tarziu copii?

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In principiu, nu va avea efecte negative pe termen lung. Mult mai probabil este ca prezenta chisturilor ovariene sa aiba efecte negative pe termen lung (infertilitate).