| HappY_5445 a întrebat:

Am 15 ani si nu am mers niciodata la ginecolog(pentru ca nu am avut dereglari sau dureri ect.)de la ce virsta totusi ar fi obligatoriu sa merg? si cum sa trec peste emotii pentru ca cu siguranta imi va fi rusine happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anaMARIA a răspuns:

Nu exista o varsta la care esti obligata sa mergi.Nu-ti pune nimeni pistolul la tampla.Totusi,dupa parerea mea va trebui neaparat sa mergi dupa ce iti incepi viata sexuala, asta daca nu apar, doamne fereste, alte probleme happy Cat despre emotii, nu-i panica! big grin Eu a trebuit sa merg pentru ca am dereglari menstruale si la fel ca si tine, eram ingrozita de ideea ca o sa-mi vada cineva aceea parte a corpului big grin Dar e ok pana la urma.Si sfatul meu e sa te duci la o doctora, nu doctor, macar prima data.Asa vei avea mai putine emotii decat daca te consulta un barbat (sau cel putin eu asa gandesc). Pe cand daca este femeie, mergi pe premiza ca are si ea ceea ce vede la tine big grin deci thinking mi se pare putin mai comod asa.

2 răspunsuri:
| Annitu a răspuns:

Nu crezi că-i cam devreme să îţi faci griji pentru. asta?

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

La ginecolog incepi sa mergi in prima luna de la inceperea vieii sexuale. Deci mai ai o vreme pana atunci, timp numai bun sa te maturizezi si sa invingi emotiile. Inteleg sa ai emotii, rusine nu, fiindca nu te duci acolo ca femeie, ci ca pacienta si ginecologul te va privi exact ca pacienta, nici o clipa ca femeie.