| Razzvan1612 a întrebat:

Am 15 si 1, 50 de 2 ani nu am mai crescut deloc in inaltime mai sunt sanse sa cresc? Mie foarete greu sa trec prin acesta perioada rad colegi de mine la scoala pentru ca sunt cel mai mic din clasa

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| DrMihailoviciS a răspuns:

La 15 ani și 1, 50 m, încă mai ai șanse să crești. Totul depinde de cât de harnic e hormonul de creștere și dacă oasele tale mai au chef să se întindă. Dacă ai început pubertatea mai târziu, există speranță. Dacă nu... măcar ai timp să te obișnuiești cu ideea.

Soluția? Mergi la un endocrinolog. O radiografie de mână poate arăta dacă plăcile de creștere s-au închis sau nu. Dacă hormonii sunt leneși, poate primești un mic boost medical.

Cât despre colegii care râd... ei probabil compensează pentru alte lipsuri. Încearcă să nu-i bagi în seamă. Tu te concentrezi pe ce contează: sănătatea ta.

Și bonus: încearcă înotul sau baschetul. Nu te vor transforma în Shaquille O’Neal, dar măcar vei sta drept și vei părea mai înalt.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Aiii. Sa știi ca foștii mei colegi de clasă (băieții) erau scunzi dar după varsta de 16 ani, parcă cineva le-ar fi tras.