| TheMoon15 a întrebat:

Am 15 si jumatate. Doresc sa aflu daca mai pot sa cresc. De la ziua mea de nastere nu am mai crescut aproape deloc. Mama mea are 1.64 si tatal meu undeva la 1.75-1.80, si eu am 1, 68 (nu vreau sa aud ca doar gena conteaza pentru ca nu este asa). Vreau sa am macar 1, 70. Intrebarea mea este urmatoarea- Razele soarelui pot sa te faca sa ai un growth spurt? Ar trebui sa stau mai mult prin curte, avand in vedere ca se apropie vara? Mentionez ca mananc sanatos si am fumat doar de cateva ori. Sar de 50 de ori pe zi pentru ca am auzit ca ajuta. Ce pot sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| User23434 a răspuns:

Bun, poți sa te oprești din sărit dacă o faci doar pentru a creste, și nu ca mișcare. Nu ai cum sa crești cu ajutorul exercițiilor, punct. Tine de genetica toată chestia asta. Totuși ai șanse sa mai crești, daca nu ți-ai atins încă maximul, poate mai puțin, poate mai mult. Nu mai crede toate cancanitatile care spun ca săriturile, atârnatul de bara sau stretching ul te ajuta sa crești. Îți las un link de la un tip care explica exact ce și cum(a testat pe propria piele). Totuși, contează sa mănânci bine, sa dormi bine, sa faci mișcare, sa razi etc. https://youtu.be/KI9kgBSVkGY

1 răspuns:
| Dana1999 a răspuns:

Mai crești pana la 20 de ani.