| WayhaughtK a întrebat:

Am 16 ani 1. 68cm si de 2 ani cresc tot mai incet, 1-2 cm pe an. Si vreau sa am 1.75.
Va roog sfaturi!
Vreau sa fiu inalt. De baschet nu ma apuc ca nu isi permit parintii. Alte metode?
Va rooog!
Sa fie pe bune. Nu presupuneri

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Poti face cat mai multe exercitii de tractiune: pe franghie, bare verticale si orizontale, etc.
Poti face si un propriu teren de baschet, impreuna cu cativa prieteni, doar sa gasesti undeva un teren si un copac + un pic de fantezie...winking

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Nici prin minte sa nu iti treca baschetul! cauta sa inoti cat mai mult, sa ai o alimentatie bogata in lapte si produse lactate, sa consumi cat mai des fructe si sa nu uiti mancarurile din fasolea uscata, din care organismul extrage calciul mult mai bine si mai usor decat din lapte. importanta este si expunerea la soare cat mai mult posibil, cu grija sa nu faci insolatie sau arsuri. Succes!

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Elimina absurditatea baschetului; acolo sunt selectati doar cei care in mod natural-genetic au inaltimea peste medie. mergi la inot, stai mult la soare, consuma lactate si multa-multa fasole. din fasole organismul asimileaza de 17 ori mai mult calciu decat din lapte, ori produse lactate. statul la soare ajuta la asimilarea vitaminei D, care favorizeaza fixarea calciului. fa exercitii de intindere la spaliere

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut, nici eu nu stiam pana acum mult timp dar uite adevarul: Sporturile care ''te cresc in inaltime'' nu o fac cu adevarat! Doar intind niste cartilaje, de asemenea si chestia aia ca sa te traga cineva de picioare: nu merge.Ba chiar dai in alta problema. Uite cum poti sa afli daca mai cresti: depinde de marimea pantofului, este o explicatie simpla, cu cat este mai mare cu atat sustine mai bine inaltimea. Uite care-i treaba, mersi de informatia cu varsta insa, hai sa facem un ex de imaginatie. Cand aveai 13-14 ani, cat purtai la picior? Pare ridicol dar la vremea pubertatii daca ai talpa piciorululi de 40, 41... etc o sa mai cresti in inaltime. Daca nu CEL MAI PROBABIL este ca nu vei mai creste semnificativ. Informatia am luat-o de la profesoara de biologie, sper sa te ajute

| WayhaughtK explică (pentru anonim_4396):

La 11 ani am avut 40. Si acum am.
Sunt fata

| Croitor_Alina_2000 a răspuns (pentru WayhaughtK):

40 ce?big grin

| anonim_4396 a răspuns (pentru WayhaughtK):

Atunci, no worries, e totul natural. Nu ai cum sa te faci mai inalta schimband alimentatia, o sa mai presti, mai incet, mai repede, dar o sa se indrepte! Doar nu sta cocosata!

| Roxin a răspuns:

Salutare!

Sa te apuci de baschet, nu trebuie sa isi permita parintii. Daca iti organizezi bine timpul, iti poti cumpara o minge de baschet care nu trece de 30-40 de lei si sa cauti un teren unde poti juca macar 2 ore pe zi. Vointa sa fie, solutii sunt.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Roxin):

laughing laughing laughing total fals!

| Roxin a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Fals pentru ca? Nu cred ca vorbeam de baschet de performanta. Te invit totusi sa citesti despre Isaiah Thomas. 1, 75, jucator profesionist in NBA. De altfel, unul dintre cei mai buni. Nate Robinson, o alta legenda din NBA, tot 1, 75.
O zi faina!

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Roxin):

"Vreau sa fiu inalt."... era dorinta; o posibilitate de a creste si, eventual sa-si depaseasca conditionarea genetica! tu gandesti, atunci cand esti contrazis si vii cu raspunsuri ineprte? imi este mila de parintii si profesorii care te-au educat

| Roxin a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Reciteste-ti raspunsul. ''Sunt selectati doar cei care au inaltimea peste medie in mod natural-genetic''. Vorbeai despre baschetul profesionist.
Iar daca eu stau prost cu educatia, reciteste ce tocmai mi-ai scris.
O zi buna!

| eckblume a răspuns:

Buna! Depinde si cat de inalti sunt parintii tai, dar mai cresti, nu-ti face griji. http://www.sfatulmedicului.ro/......ime_10146, https://www.youtube.com/watch?v=GHFWQ2z4xt4, https://www.youtube.com/watch?v=GHFWQ2z4xt4. Incearca sa te joci cu prietenii volei, chiar si baschet. Nu platesti si te distrezi.