| ioanacoruga4567 a întrebat:

Am 16 ani. De ceva vreme pur și simplu nu mai am mult și cad din picioare. Mereu nu pot sa stau mult în picioare, simt nevoia sa stau jos sau pe un scaun. Am amețeli tot timpul, in special când mă ridic din pat și simt o presiune in cap și în nas și vad câteva secunde negru, am avut o perioadă dureri in piept atunci când inspiram aer și trebuia sa stau câteva secunde fara sa inspir ca să îmi treacă, asta acum nu se mai întâmplă chiar atât de des. Simt mereu ca sunt obosita cu toate că dorm și câte 12 ore pe noapte, chiar o să fie nasol când o să înceapă școală și o să trebuiască să mă trezesc la 5:30 pentru că sunt navetistă. Oare de ce mi se întâmplă toate astea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Acesta este un tablou clinic complex, care se poate datora unei tensiuni oscilante, dar nu numai, tulburărilor hormonale ale adolescenței, sau debutul unei boli mai grave. Astfel, răspunsurile de dat cu presupusul de pe TPU, nu au cum să te ajute, te pot eventual încurca.
Ca să vei cum stai cu tensiunea, e simplu, un tensiometru electronic. Cum stai cu glicemia, un glucometru.
Cum stai cu aciditatea urinei, o hârtie de ph, găsești pe Internet.
Ce poți face chiar înainte să te prezinți la medic, este un regim de cruțare și odihnă forțată, repaus la pat, dietă cu mai multe ceaiuri și supe și foarte puțină mâncare, să zicem 3 zile.
Dacă este o stare temporară, ce poate fi cauzată și de adaptarea defectuoasă a corpului la caniculă, atunci va fi o ameliorare vizibilă. Dacă nu, la medic cât de repede.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Probabil ești anemică