| Proces a întrebat:

Am 16 ani si de o săptămână îmi curge un lichid alb de jos, care când se usucă e galben, este ceva rău? Am vreo infecție? E ceva normal? Ce pot face daca am infecție? Aveam acest lichid înainte să îmi vina menstruația, dar acum nu mi-a venit. În afară de a merge la ginecolog, cum pot rezolva acesta problema? Vreau răspunsuri cât mai explicite.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

O scurgere vaginala denumita stiintific sau medical leucoree si produsa in anumite cantitati este cat se poate de normala la femeile sanatoase, aceasta fiind modalitatea vaginului de a se autocurata singura si de a mentine o stare de echilibru a florei vaginale. Asadar, cand vaginul este sanatos se mentine "in forma" tocmai prin aceste secretii, care sunt perfect normale. Acest lichid in momentul in care este secretat are un usor miros (nicidecum neplacut), o consistenta laptoasa, o culoare alb-tulbure sau transparenta, iar in momentul in care se usuca pe lenjerie capata o nuanta galbuie. Cantitatea secretata variaza in functie de ciclul menstrual si de la femeie la femeie. Daca cele scrise in randurile de mai sus sunt valabile si in cazul tau atunci nu trebuie sa ai nici un motiv de ingrijorare fiindca este absolut normal ceea ce i se intampla "pasaricii" tale. In cazul unei infectii culoare, dar mai ales mirosul devine unul neplacut si apare roseata sau pruritul/mancarimea zonei dintre labii sau a traseului urinar. Trebuie sa stii de asemenea ca putin inainte de jumatatea perioadei dintre doua menstruatii, este perfect normal sa observi o crestere a destul de semnificativa a cantitatii de scurgeri, din cauza surplusului de mucus cervical produs de colul uterin/cervix ceea ce de fapt este un semn al producerii ovulatiei. Neinceperea menstruatiei la data preconizata se poate produce din 2 motive : existenta unei sarcini in cazul in care ti-ai inceput viata sexuala si ai avut contacte sexuale neprotejate sau din cauza unor dereglari de natura hormonala povocate de functionarea incorecta a glandelor endocrine. O vizita la un medic ginecolog pentru o consultatie poate fi binevenita in ambele situatii. Multa sanatate!

| Printesa10TM a răspuns:

Daca continua, mai bine te duci la doctor.