| sergiustephan a întrebat:

Am 16 ani si sunt destul de slab. Daca vreau sa fac masa musculara prin forta trebuie sa iau si vitamine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| kar1GaNNN a răspuns:

Daca vrei sa faci putin efort in aer liber, sau sa dai la sapa, pici pe jos dupa 5 minute, fiindca corpul tau e obisnuit sa stea pe loc si sa ridice greutati.Nu asa devii puternic, nu asa iti construiesti un corp frumos, bine proportionat si rezistent.
Iti spun eu reteta mea personala, preluata de la militari:exercitii cu greutatea corpului.Nimic nu-ti face fibra, si masa, si rezistenta mai bine si mai echilibat decat asa ceva.Fa asa cumm iti spun eu. Flotari, in serie.Stabilesti cate poti face fara sa te opresti, si faci pe serii, pana iti obosesc bratele.Nu uita sa faci pauze intr serii.Astfel iti antrenezi trapezul, tricepsii, bicepsii, umerii. Faci pauza dupa toate acestea. Apoi treci la abdomene.Alea traditionale.Stabilesti cate poti face. Faci 2-3 serii, cu pauze generoase intre ele. Apoi faci o pauza mai lunga, sa te odihnesti.La final, teci la picioare.Te pui ghemuit jos, si sari cat poti de sus, dupa aceea revii in pozitia ghemui. Faci pana simti ca-ti cedeaza picioarele.O sa te doare pe moment, dar trece repede. Dupa ce ai facut exercitiile astea, faci pauza de o zi.A treia zi, faci jogging.Crede-ma,rezistenta la alergat e foarta importanta, de multe ori(in viata reala), mai importanta decat forta trupului.Te duci in aer liber, iti alegi o distanta:de aici pana aici, cat crezi tu ca poti sa rezisti.Alergi distanta asta in alergare usoara, ca la incalzirea de la orele de sport. Dupa ce ai ajuns la final, daca esti obosit, faci putina pauza.Nu uita sa-ti duci apa cu tine. Apoi te intorci inapoi tot alergand.Dar alergi toata distanta, chiar daca pusca plamanii in tine.Numai asa faci rezistenta.La toate exercitiile pe care le-am mentionat, le maresti cand crezi ca poti.
Am uitat sa mentionez, daca poti, gaseste un loc in care poti face tractiuni.Tractiunile sunt foarte importante.Tractiunile sa le faci de cate ori ai sansa, fiindca alea nu tin de un program fix.Cel putin asa fac eu.
Crede-ma cand iti spun, ca functioneaza.In 2 ani, cu astfel de exercitii, am ajuns mai puternci decat altii care fac ca fraierii sala de 3-4 ani.Si ei mai si dau banii pe abonamente, cand eu fac totul gratis.Sa-i vezi pe aia la sport.Nu pot nici sa se dea peste cap, sau sa alerge juma' de kilometru, fara sa oboseasca.Sala nu e solutia.Pot spune chiar ca sala e o prostie.Singurele antrenamente cu gantera, pe care ti le recomand, sunt pentru antebrat.
Daca vrei inca ceva in plus, apuca-te impreuna cu prietenii de parkour.Astfel o sa ai si abilitai in plus, abilitati serioase, si o sa ai un corp si mai flexibil, si mai oisnuit cu efortul.Insa mare grija, sa nu-ti rupi vreun os.Un os rupt nu mai e niciodata ca un os normal.
O seara frumoasa!

9 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Trebe, prescrise de medic

| Latinmoon a răspuns:

Vezi ce-ti prescrie doctorul, eu zic sa nu te apuci de pe acum de sala fiindca iti va afecta cresterea.
Te pup! :*

| obsercvayr a răspuns (pentru Latinmoon):

Nu afecteaza deloc cresterea, decat daca faci exercitii squat... Si astea sunt recomanda-te dupa 18 ani.

| Latinmoon a răspuns (pentru obsercvayr):

Chiar si asa tot trebuie sa aiba un pic grija!winking

| giony54 a răspuns:

Da trebuie sa ei si vitamine specifice grupei tale de sange, naturiste, si mai trebuie L-Carnitine, un sirop pentru muschi, dar ce este important elimina stresul si alimentatia proasta.

| obsercvayr a răspuns:

Salut, vorbin tehnic iti spun, cand am inceput sportul de "Culturism" am avut 45 de kg acum stii cate am? 86 de kg si am 1m 90 si ceva. Ceea ce se pune foarte greu pe mine masa musculara pentru ca sunt ectomorf si inalt. Ei bine, de la 45 de kg pana la 84 de kg am crescut doar in mese, am avut zilniv 6-7 mese pe zi, de la 84 nu am mai crescut deloc, am consumat proteine de la serious mass 1250 de calorii o portie si 250g de carbohidrati, 50g de proteine, 2 portii pe zi, iti asigura garantat 2500 de calorii si 500 g de carbohidrati, daca esti slab, vei creste extrem de rapid in maxim o luna, dar dupa aceea vei pune din ce in ce mai greu. Eu ma chinui sa fac 100 de kg si dupa merg pe definire. Salut.

| Sn4k3 a răspuns (pentru obsercvayr):

Serious mass se pot lua si daca ai mai putin de 18 ani? Daca ai 14 ani are ceva?

| obsercvayr a răspuns (pentru Sn4k3):

Nu, se recomanda daca ai peste 18 ani, insa eu am 16 si folosesc, nu ma intereseaza ce o sa patesc, eu stiu un singur lucru, am fost nascut pentru Culturism. Sa dea domnul sa am un genetic bun. Sa ajung departe. Pace.

| PhooThay a răspuns:

Da. Daca vrei sa faci masa musculara, iei si vitamine + mese regulate. Incearca sa depasesti cu putin 2000 KCal zilnic. Daca nu tii cont de KCal, mananca cand iti e foame! Simplu si usor! Iei vitamine, plus exercitii si cu siguranta iti va fi mai foame ca de obicei.