| ioanacoruga4567 a întrebat:

Am 17 ani. E o problema daca se întâmplă des noaptea sa am paralizie nocturna? Mi se întâmplă de multe ori pe noapte, asta de luni bune. Durează câteva secunde și de multe ori treaba asta a venit și cu halucinații, simțeam cum mă atinge cineva, auzeam televizorul, pur și simplu nu mă puteam mișca. Toate lucrurile astea durează doar câteva secunde, dar pur și simplu a inceput sa îmi fie frica sa mai dorm. E ok?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| 70gabriela70 a răspuns:

Nu! Nu e ok.
Mie mi s-a intamplat o singura data si m-am speriat foarte tare, abia m-am putut trezi. Eram in perioada examenelor si am vrut sa stau treaza sa invat. Am stat treaza apromixativ 30 de ore, m-am bagat la somn pe la 15, am dormit cam 5 ore si peste 3 ore m-am bagat iarasi la somn. Deci tind sa cred ca a fost vorba despre o dereglare a corpului meu.
Nu stiu cum e la tine, poate e diferit, poate te odihnesti si tot patesti. Cel mai bine sa consulti un doctor.

| Andreeaioan115 a răspuns:

In timpul somnului, imi amortesc mainele si am slabiciuni, am insomnii, adorm cu mare greu.Consulta un doctor.

| looccki a răspuns:

Mie mi se intampla daca dorm de amiaza si seara is foarte obosita. ceva ce m-a ajutat a fost sa nu mai dorm pe spate, de mult nu mai dorm pe spate fiindca mi se tot intampla, asa ca incearca sa dormi pe o parte sau pe burta

| Digikey a răspuns:

Am avut cativa ani la rand la aceeasi ora.imi era teama sa ma duc la culcare.Am fost la diferiti preoti dar fara rezultat.
Pana cand am inteles ce se intampla de fapt.Suntem la granita dintre vis si realitate, copul fizic este paralizat dar cel astral este treaz poate vedea si simti tot ce se intampla in lumea viselor. Daca-ti invingi frica si te lasi condusa vei descoperi o alta lume ca Alice in tara minunilor.Intre timp cauta pe internet despre vise lucide si calatorii astrale.Sunt sigur ca ai suficienta intuitie ca sa faci diferenta dintre fictiune si adevar.Internetul este o groapa de gunoi unde daca ai suficienta rabdare si ceva noroc o sa gasesti si cateva chestii interesante.

| vclaudiu7 a răspuns:

Vis lucid, nu-ti fie frica, profita de ocazie si vezi ce gasesti in vis, e ceva spiritual happy.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Nu e de glumă, mergi la doctor nu sta asa, mergi luni la medicul de familie si cere trimiteri la specialiști sa te consulte, esti din Bucuresti? Sanatate multă.

| Mariarobertina300000000 a răspuns:

Eu zic sa te duci la doctor, nu e ok, e posibil ca " paralizia" sa fie relaxarea brusca a corpului si sa ai un moment in care sa nu te poti misca, insa halucinatiile nu sunt deloc ok!
Bunicul meu avea! De la niste pastile, cu depresie, bautura, in fine nu e vb de mine...
Du te la doctor ca nu e de gluma!

| anonimg a răspuns:

Nu-i problema medicala, ci de educatie. Ai nevoie de odihna si suficienta si la timpul ei.
Daca pe langa cele de mai sus te vei ruga lui Dumnezeu si vei cere ocrotirea Lui, si sa iti dea un somn odihnitor, atunci nu o sa iti vina sa crezi cat de bine te vei trezi dimineata.
Deci daca esti atee sa nu, nu trebuie sa imi spui acest lucru. Tu trebuie sa faci ce ti-am spus, si la urma mai stam de vorba.

| oz_1736 a răspuns:

Iti spun si eu sa mergi la medicul de familie, dar as da vina pe adolescenta si dezvoltarea fizica si psihica prin care treci. E posibil sa mai dureze 1 sau 2 ani, in care pot fi mai dese sau mai rare. Dormi 7/8 ore pe noapte. Si du-te si pe la medic si spune-i exact cum ai scris aici

| Donsavas a răspuns:

Poti sa ai narcolepsie daca pe timp de zi te simti obosit/a