| Valentina7777777 a întrebat:

Am 17 ani mama m-a dus recent la ginecolog şi mi sa descoperit pe ovar un chis de 5 cm trebuie operaţie.E normal sa am la vârsta mea? Va fi grea operaţia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Nirvanaaa a răspuns:

Hello. Recomand RMN de pelvis -nu iradiază procedura.
La ecografia abdominala, îmi ieșise un chist ovarian de 5 cm și ceva. Aveam o bănuiala ca nu e chiar atat (mă gândeam ca poate fi combinat și cu diametrul ovarului). Am făcut RMN și, ce sa vezi, avea 2 cm.
Tot așa îmi zisese de operație. N-a mai fost nevoie in final.
Multă sănătate!

| Madaxo97 a răspuns:

Se mai întâmplă și la vârsta ta, nu e nici normal nici anormal, operația nu e grea, e minim invaziva, durează puțin și în 2, 3 zile îți dă drumul acasă, curaj și nu te speria.

| Cipi1212 a răspuns:

Așa de tânără ai probleme cu ovarele?

| Lubeni??38900 a răspuns:

Nu prea e normal că ești tânără dar vezi tu fiecare avem cate o problema mai devreme sau mai târziu, asta e viața, Operația nu o sa fie grea, nu o sa simți durere, poate doar o mușcătura de albină, cu ajutorul unui medic bun scapi de probleme

| andreierdna91 a răspuns:

Nu stiu sa-ti raspund la intrebarile tale insa vreau sa-ti dau un sfat: Mai intreaba un medic, poate doi.
O operatie este un "tratament" destul de important si nu l-as face doar pe parerea unui singur medic. Daca 2-3 spun acelasi lucru, atunci da.

| Rayyy2005 a răspuns:

Un chist de 5 cm e clar destul de mare. Este mai bine sa fie operat acum decat sa ai alte probleme mai tarziu. De exemplu știu pe cineva care a avut o hemoragie internă super urata de la un chist ovarian... Oricum operatia nu e grea.