| rafael1997 a întrebat:

Am 17 ani si am parul rar si uscat.in varful capului am un inceput de chelie.
de vreo luna imi dau cu ulei de ricin dar nu vad nicun rezultat.
stie careva vreo metoda sa se regenereze parul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| pietrean a răspuns:

Vezi cum stai cu nivelul de zinc,siliciu,fier,calciu si poate niste suplimente din gama vitaminelor B,nu ti-ar strica.
Totul depinde si de cum asimileaza organismul,de ce carente ai in alimentatie, de oxigenarea celulelor ce produc cresterea parului, de ingrijirea podoabei capilare si de ereditate!
Daca ai si parul uscat(nu se produce sebum), trebuie sa folosesti un sampon pentru tipul acesta(cumpara de astea romanesti, ca nu mai stii din ce sunt facute cele de "firma").

| giony54 a răspuns:

Este lipsa de seleniu si vitamine din complexul B.Completeaza aceste elemente si elimina stresul si parul creste la loc.

| oanaro a răspuns:

Uleiul de ricin doar imbunatateste calitatea firului de par dar asta in luni de aplicare. Un tratament eficient din ingrediente naturale care nu numai ca intareste firul de par, ci trateaza si problemele scalpului, reducand chelia cu 80% sau chiar 100%, in functie de gravitatea problemei, il gasesti aici: http://www.tratamentchelie.aaz.ro

| nyko98765 a răspuns:

Eu as zice sa te tunzi chiel la vara si sa folosesti un sampon gen wash go, helden shoulders laughing)

| Tanase_Diana_1982 a răspuns:

Buna eu am mai precizat intr-o intrebare ca nu este bine sa iti dai cu ulei de racin! Iti dau eu un sampon care til cumperi de la farmacie si se numeste:Aplecin(Sampon cu cofeina simuleaza radacina parului in timpul spalarii)(Produs patentat.Simuleaza meyblismul scalpului). Costa 25, 00 lei si este foarte foarte bun.Eu l-am folosit un an si n-am avut treaba(inca mai il folosesc). Trebuie sa dai pe la radacina si sa l-ai 2 min si dupa aia te speli.Si neaparat du-te la un medic. Sper ca te-am ajutat! Funda? Merit?

| futuredoctor a răspuns (pentru Tanase_Diana_1982):

Si eu folosesc Alpecin, dar din pacate, fara niciun rezultat. Imi pare rau sa-l dezamagesc pe om, dar daca chelia survine pe cale genetica, poate sa incerce ce o vrea, caci toate tratamentele au efect temporar, eventual, in cel mai bun caz, incetinesc procesul de pierdere a parului.

Uneori, insa, chiar nu e nimic de facut decat transplant, pentru cine isi permite.

| rafael1997 explică (pentru Tanase_Diana_1982):

Dc nu este bun uleiul de ricin?