| Drucc a întrebat:

Am 17 ani si am tensiunea 16 cu 9, iar pulsul il aveam de 90, fara sa fac vreun efort inainte. Ce riscuri ar putea fi si cum le pot evita?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Tensiune aeste foarte mare pentru varsta ta!
Mergi al medic si fa-ti investigatii, pentru ca nu-i nromal ce a generat urcarea tensiunii.

| CuriousStuff a răspuns:

Riscurile sunt multe de la hipertrofie ventriculara stanga pana la atac vascular cerebral si alte complicatii cardiace, cerebrale, vasculare, renale... Pe scurt HTA poate da complicatii oriunde in corp. Ca sa eviti riscurile unei tensiuni mari trebuie doar sa tii tensiunea sub control. Pulsul e si el mare. Daca ai consumat anumite alimente care sa contina cafeina sau alcool este posibil sa fie de acolo, daca tensiunea ta e asa de obicei e cazul sa mergi la cardiolog pentru mai multe investigatii.

Multa sanatate.

| Miss25JK a răspuns:

Pulsul e bun, tensiunea e cam mare. Ai fost la cardiolog? Incearca sa iti scazi tensiunea mancand o frunza, doua de patrunjel ( nu te ironizez insa ajuta ) pentru ca medicamentatie nu iti pot recomanda... riscurile sunt multe dar depinde de starea ta de sanatate. Eu am 10 cu 6 de cand ma stiu, e foarte mica, insa ma simt foarte bine! De cat timp e asa?

| Drucc explică (pentru Miss25JK):

Recent. Am devenit mai stresat in ultimul timp si ma enervez usor.

| Miss25JK a răspuns (pentru Drucc):

Si eu la fel insa mie nu imi creste deloc. Incearca Calciu cu D3, plicuri sau Magneziu orodispersabil ( plicuri cu praf care se topesc pe limba ). Stresul este un mare risc al bolilor din secolul asta. Incearca sa faci ceva care te calmeaza, eu de obicei fumez mai mult dar sfatul asta nu ti-l pot da. Incearca sa dormi mai mult, de obicei mai amelioreaza din stres.

| 2P a răspuns:

Riscurile depind de la persoana la persoana... Dar foarte bun pentru tensiune si stres este sa iei Magneziu! Se gaseste in farmacii in diferite forme

| 5555Anonim5555 a răspuns:

Eu am 15 cu 9 la 16 ani broken heart((
Acum tu ești bine, ai ceva probleme cardiace?