| andrey9999 a întrebat:

Am 19 ani, pana acum 2 luni jucam footbal dar cum am plecat din tara numai am posibilitatea asta. Voi reveni in tara peste 5 luni, daca voi merge la sala de forta astea 5 luni voi pune multa masa musculara? m-ar ajuta pe cand ma voi intoarce inapoi si voi incepe din nou sa joc footbal? este adevarat ca daca pui prea multi muschi pierzi din celelalte calitati de footbalist?big grin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| emilpor a răspuns:

Stii ce? cine ti-a spus ca pui masa musculara in 5 luni te-a mintit amarnic. Daca mergi la sala de forta 5 luni vei ramane relativ in forma. De ce? pentru ca iti trebuie ani buni adica 3-5 ani minim sa incepi sa pui pe tine. Evident daca iei prostii si asa o sa iei masa musculara si o sa cresti repede. Dar nu, nu vei pune masa musculara pe tine in 5 luni astfel incat sa iti afecteze footbalul. Singurl lucru care se va schimba, daca vei merge regulat (minim 3 ori pe saptamana) e ca o sa arati mult mai bine. Vei fii in forma. Nu iti fie teama de sala...

1 răspuns:
| baru a răspuns:

Sall. Da. Este adevarat. Daca vei face culturism, vei deveni rigid. Ca sa-ti menti forma de atlet, de fotbalist, va trebui sa faci la sala picior, iar acasa coarda, bazin si alergari. Ceste trei modeleaza corpul dar in acelasi timp, forta va deveni mai mare. Pa!