Bună,
Nu văd de ce ar trebui să te îngrijorezi, sau de ce te-ai gândi măcar la asta. Probabil din cauza oamenilor care ți-au zis că ești "schiloadă" sau mai știu eu cum, de parcă a fi slab este ceva rău, ciudat sau nepotrivit. Nu! Este frumos, atrăgător. Iar la 1.60m să ai 43kg este foarte bine(un start bun)...
Singurul lucru pe care-l poți face să arăți mai bine este să faci sport, ca să nu ajungi să te păcălești singură cum că ești slabă, că arăți bine, etc. când de fapt ai un strat gros de grăsime pe tine(vezi skinny fat pe google); doar pentru că toată lumea îți spune că ești slabă nu înseamnă că ai un raport mușchi-grăsime bun.
Ai uitat sa precizezi sexul, modul de viata, mindsetul... in principiu ti-as recomanda miscare, ceva hobby-uri care sa te tina interesat/a, si mai multa miscare, eliminarea stimulilor negativi. Inclusiv indepartarea persoanelor negative (gen rude/prieteni care te suna sa ti se tot plinga de nimicuri).
Daca esti fata este posibil sa fie chiar bine, daca esti baiat e cam putin. Cel mai bine e sa faci sport pentru a pune masa musculara, orice sport te atrage si astfel va veni si pofta de mancare, de la efort. Nu vrei sa te ingrasi, ce vrei tu e sa fii mai greu/a, solid/ă, sa arati mai bine, sa nu pari sfrijita. Grasimea pura nu te-ar ajuta.
Pune-te sa manaci omule.Eu am 19 ani si am 90 de kg, deci dublu si ceva fata de ce ai tu.Am masa musculara.Varul meu are 11 ani si are 40 de kg.Nu-i ok.
Nu degeaba te cheamă Azorel.
Bine ca ai tu 90kg obez nu inseamna ca esti mai bine decat unul de 43kg sanatos. La 1, 60 cat vrei sa aiba Azorelule?
Salutare! După cum a spus și GabiDumitrescu, ai uitat să precizezi lucruri precum sexul și stilul de viață. Chiar și greutatea oaselor din corpul tău afectează într-o oarecare măsură greutatea ta. Îți recomand să ai o alimentație moderată, care să cuprindă toate categoriile de alimente fiecare cu măsură, să ai multă activitate și multă mișcare, pasiuni cu care să îți ocupi timpul și să elimini toți factorii negativi din viața ta.
Daca tu simti ca trebuie sa te ingrasi atunci urmeaza sfaturile de aici https://suntmamica.com/vreau-sa-ma-ingras-metoda-rapida-si-sigura/
Nu e nevoie "să te îngrași". Trebuie să înțelegi că ăstă este tipul tău de corp (skinny). Totuși dacă vrei să mai crești în volum, să se formeze niște forme pe corpul tău, îți recomand să faci sport și să mănânci sănătos. Si când zic sport mă refer la sală, pentru a face mușchi. Atenție, toate astea se întâmplă în timp, important e să te simți bine în corpul tău și să fii sănătos/sănătoasă.
Toată lumea recomandă "sala". Ce se întâmplă cu celelalte sporturi? Alea nu mai merită atenţia noastră?
Cameliiia15 întreabă: