1. E adevarat ca utilizarea indelungata a anticonceptionalelor este toxica pentru ficat, dar afectarea este reversibila, se vindeca dupa intreruperea pastilelor. De aceea trebuie ca la fiecare 6 luni sa-ti faci niste teste hepatice. Du-te si la ginecolog tot o data la 6 luni si fa-ti un consult si un test Papanikolaou.
2. nu se stie exact daca folosirea indelungata a anticonceptionalelor creste riscul de cancer de san; ipoteza de lucru este ca ridica usor riscul de cancer de san, micsorandu-l mult pe cel de cancer de endometru si ovar. Totusi nu exista studii suficiente nici in favoarea nici in defavoarea acesteor ipoteze.
3. nu s-a dovedit ca scad fertilitatea, ba chiar exista studii ca fertilitatea creste in primele luni de la intrerupere ca si riscul de sarcina gemelara. Oricum, si daca produc dezechilibre hormonale la intrerupere, acestea se regleaza de la sine in aproximativ 6 luni.
Ciao! si eu am 20 de ani si folosesc tot marvelon. este adevarat ca este bine sa facem pauze(eu stiu ca odata la 6luni), si ca pastilele anticonceptionale pot ataca insa asta depinde de mai multe(timpul cat de folosesti, alimentatia, etc)ar fi bine sa consulti un medic din cand in cand. eu cu toti medici cu care am discutat despre asta mi-au spus ca nu ataca, dar asta poate sa depinda de la caz la caz si pe apsolut nimeni nu am auzit sa spuna, nici sa pomeneasca despre faptul ca fi vorba de cancer.cat despre posibilitatea de a nu mai face copii, din nou am vb cu cativa menici ginecologi si au spus ca daca este sunt bine administrate pastilele, si noi suntem sanatoase nu ne pot dauna acest oribil lucru. mi s-a spus ca daca ajungi la o varsta mai inaintata este posibil sa nu mai poti face copii...in nici un caz din cauza pastilelor.si pe mine ma macinau aceleasi griji pe care le ai si tu.am consultat medici, analize si sunt pregatita pentru viata. fa si tu la fel! este foarte importanta sanatatea noastra mai ales acest dar de a fi mamica.hai sa avem grija, pentru ca acest fapt ne face sa fim unice si minunate...bafta!
anonim_4396 întreabă: