| Andrei5000 a întrebat:

Am 19 ani si jumatate si am Varicocel adica nu e tot una cu Varicela, care este cauza aparitiei, cum se trateaza si voi avea de suferit in viitor, nu voi mai avea copii cand i-mi voi gasi o fata de care i-mi va placea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din cauza efortului taim mai zis.

12 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa te operezi.

| Andrei5000 explică (pentru anonim_4396):

Si daca ma operez am sanse sa fiu vindecat 100 %

| anonim_4396 a răspuns (pentru Andrei5000):

Nu e o boala varicocelul, e o vena indoita din cauza ca ai ridicat greutati mari sau efort cel mai probabil, te opereaza si iti baga un tub de plastic.si esti ca nou

Aha, da de unde stii tu toate astea?

Pt ca am avut acum cativa ani si am fost operat.eu am avut la testiculul stang.Tu la care ai? Vezii ca daca e la dreptul e mai grav

Aha deci cauza e din cauza efortului fizic si deci dcca ma operez nu o sa-mi mai apara nu!?

In unele cazuri nu e nevoie de operatie dar in unele da,, asta nu iti spot pune eu aici, trebuie sa te duci la un Medic chirurg.Chestia e ca dupa ce te opereaza timp de 1 an eu iti recomand sa nu ridici mai mult de 10 kg. dupa ce trece primul an ai voie sa ridici mai mult dau nu mai mult decat greutateatea recomandata varstei tale pe care ti-o va spune medicul, acum e vb si de fizic mai multe.Bafta si du-te cat mai repede la spital pentru ca daca stai asa devii infertil

Da da eu vreau sa stiu cauza aparitiei si daca am 19 ani si jumatate e tarziu?

Aha mersi happy

| Dumitruionutz3 a răspuns (pentru anonim_4396):

Baaaa varicocelul nu se face din cauza ridicării de obiecte grele, aia de zici tu e hernia daca se umfla când ridici obiecte grele.

Din cauza efortului taim mai zis.

| cosminvgb07 a răspuns:

După operație mai poți ridica greutăți ca înainte?

Am avut un coleg tot la fel avea varicocel si s-a operat e ca nou, mergi la doctor bafta!