| ddoorriiaannaa a întrebat:

Am 2 luni de la operatia de apendicita. Dupa o luna mi s-a cam intarit burta. Seara mi se si umfla. Sunt constipata pentru prima data in viata. Merg la baie, caci simt nevoia, dar nimic. Oare din cauza operatiei ma aflu in aceasta situatie? Ieri am fost la doctorul care m-a operat, m-a apasat de 2 ori pe burta si a zis ca sunt in regula(era cam ocupat)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

E posibil sa se fi format niste aderente, trebuie sa mergi sa te consulte iar si sa iti faca o ecografie abdominala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Constipatia poate aparea ca efect negativ de la medicamente daca iei.

| Lola05 a răspuns:

Bănuiesc că ții regimul dat de medic... Regimul acela e destul de drastic și e lipsit de fibre, care sunt esențiale pentru funcționarea bună a digestiei. Ori din iaurt și supă strecurată, grătar și piure nu ai de unde lua fibre. Încearcă să mănânci mai multe portocale și banane (dacă ai voie) și să te hidratezi. Dacă nu ți se reglează tranzitul după consumul de fructe (la mine e singura soluție), mergi la doctorul de care te-a operat sau la cel de familie, explică-i ce ai pățit și întreabă-l dacă îți poate prescrie un laxativ.
Mai iei medicamente (antibiotice)? Dacă da, dereglarea tranzitului ar putea fi și de la ele.

| ddoorriiaannaa explică (pentru Lola05):

Am avut de tinut regim 3 saptamani...acum sunt deja 2 luni si o si o saptamana, u mai tin niciun fel de regim. Nu iau medicamente, doar anticonceptionalele, care le iau de o saptamana si cateva zile