| sopranaCadaverica a întrebat:

Am 21 de ani, prima mea menstruatie a fost la 15 ani. De ceva timp am inceput sa ma intreb daca nu cumva e ceva in neregula cu mine, pentru ca aud multe femei care se plang de dureri continue la menstruatie, iar eu n-am avut niciodata asa ceva, "chinul" acela inainte si in timpul sangerarii.
Textura sanilor nu se schimba, nu sunt tari sau durerosi, nu am dureri de spate, de oase, n-am greata (insa prezint migrene), dar inainte cu 2-3 zile simt o presiune in zona muschilor vaginali, si la ovare, chiar deasupra pubisului. Atat. A, si o durere surda, insa perpetua, deasupra pubisului, intotdeauna in a doua zi a menstruatiei, apoi durerile inceteaza. Sangerarea dura cam 4 zile pana la 18 ani, insa de atunci, doar 3 zile. Am ciclu neregulat, intarzie maxim 3 zile. Mentionez ca sunt virgina.
Vi se pare ceva neobisnuit, lipsa simptomelor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| fdhgcvnb a răspuns:

E perfect normal. Unele femei au doar câteva simptome, altele le au pe toate, unele niciunul; și la fel, intensitatea lor variază de la persoană la persoană.
De asemenea, ce simți acum s-ar putea schimba, fie după o sarcină, pe măsură ce înaintezi în vârstă, sau din cauza unor schimbări hormonale, ori pur și simplu, de la lună la lună.
Sunt curioasă totuși la ce te referi când spui "ciclu neregulat". Dacă nu ai un ciclu de fix 28 de zile nu înseamnă că este neregulat. Câteva zile în plus sau în minus e OK.

| sopranaCadaverica explică (pentru fdhgcvnb):

Mai mereu imi vine cu una, doua sau trei zile mai tarziu.

| fdhgcvnb a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Adică la 29-30-31 de zile? Pentru că așa cum am spus, o întârziere așa mică e OK. happy

5 răspunsuri:
| Dalmore a răspuns:

Nici eu nu am, si eu tot 3 zile, dureri foarte rar, mi se mai umfla sanii, imi apare cate un cos, cam atat. Ma socheaza cand aud femei care au 8 zile menstruatie si dureri de nu se ridica din pat, greturi etc. N-am nicio problema medicala. Femeile sunt diferite, normal ca experientele nu sunt la fel. Nu cred ca e cazul sa-ti faci griji.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti doar norocoasa.

| ItsMaxi a răspuns:

Mie la 10 ani jumate mi-a venit ciclul, la fel ca tine ma tinea 3 zile, nu mi se umflau sanii foarte rau, uneori ma durea doar. Apoi dupa ce am nascut mi s-a dat organismul peste cap. Ma tine cate o saptamana jumate, am dureri de imi vine sa sun de fiecare data la smurd sa imi administreze calmante. Ameteala, migrene. Tot tacamul. happy Asa ca bucurate. Nu toate organismele sunt la fel. Stiu fete mai mici sau mai mari decat mine pe care le tineau si 2 saptamani si le venea ciclul, cu kg. Ca vaca la taiere. Dupa ce o sa ai primul copil o sa ai aceeasi povara si tu. Cu menstruatia