Eu as cere si a doua opinia si a treia si a patra daca este cazul
Stiu ca aceste opinii inseamna implicit alt timp pierdut si mai ales alti si alti bani
DAR eu nu m-as lua dupa primul diagnostic pus de primul medic nici intr-o raceala dapai aici
Sunt atatea si atatea cazuri in care medicii au dat verdicte de atea proaste cu mai are de trait atat sau atat si oamneii au mai trait 20-30 de ani cand li se dadea sanse de supravetuire maxim 6 luni...
Asa ca fii tare, nu este chiar cum zic medicii astia mereu.
Si de unde stie el ca doar 2 ani si nu 5 ani sau nu 1 an
Mi se pare brutal si urat sa dai un pronostic bazat pe nimic stiintific!
Cancerul poate fi ameliorat cu pastile si regim adecvat asa ca nu vad de ce nu s-ar intampla asta si cazul tatalui tau!
Mergeti la un alt medic mai bun si mai priceput pe oncologie
Poate ca unii cunosc si niste tratamente mai adecvate care nu zic ca ar vindeca dar ar ameliora atat de tare incat tatal tau sa se simta bine.
Eu stiu cazuri in care omanei au primit verdictul de cancer si de fapt era o tumora de aceea care se vindeca benigne...
O chestie de pe net :
Tumorile benigne sunt foarte frecvente, mai frecvente decât tumorile maligne (canceroase).
Nodulii și chisturile care apar la nivelul pielii sau subcutanat, nodulii hepatici și adenomul de prostată sunt exemple de tumori benigne. Acestea nu metastazează și nu invadează organele din jur.
Desigur, și tumorile maligne pot să apară la nivelul acelorași organe și pot avea aspect imagistic similar cu tumorile benigne, de aceea examenul anatomopatologic pentru diferențierea tipului de tumoră este foarte important.
Nu se mai poate face nimic.
Trebuie să cauți dacă nu se poate face transplant de pancreas undeva în România.
Să cauți pe Internet situl dr Călin Mărginean. Cu o dietă severă, se poate prelungi viața. Contactezi și vezi ce zice el.
În plus, tatăl meu a decedat de cancer de stomac, de colon.
De câte ori urma o dietă alimentară strictă, boala recidiva, de câte ori mânca mâncare obișnuită, boala evolua spre final. Asta ar putea fi o șansă.
Altă șansă ar fi o motivație puternică de supraviețuire. Asta poate face minuni.
Ei, nu se poate face nimic si a zis 2 ani. DOI ANI! Daca zicea ca moare luna viitoare, poate ca ar fi avut dreptate, si nici atunci. Au fost obtinute rezultate excelente cu ulei de cannabis la o gramada de cancere. Buba e ca nu e legal in multe tari, inclusiv la noi - si foarte putini doctori il iau in serios.
Bunicul meu a avut cancer de prostata în stare avansata, și cu injecții pe baza de vasc, a dus boala foarte, foarte bine... Peste 8 ani, pana a murit din alte cauze, nu de boala, ci din cauza unei mici tragedii/ghinion.
Mama are și ea cancer de col, din 2012, si ea a făcut tratament cu injecții de vasc vreo 3 ani, și e puțin mai bine acum, lucrează la 4 ore...
Sucul zilnic de sfecla roșie plus măr plus morcov ajuta și el foarte mult.
Daca suporta, in proporții egale cele 3.
Si cel mai mult ajuta sa nu va gândiți la moarte, e o loterie la urma urmei, dar pur și simplu, ignorați vestea asta,...
Ar fi ajutat ca el sa nu știe ce a zis medicul.
Oricum va simți, dar dacă nu știe negru pe alb ca are cancer, va avea șanse mult mai mari.
Iar voi fiți doar alături de el, nu afișați nici tristețe, nici cocolosire excesiva.
O cunostinta a primit 3 luni și a mai trăit aproape 4 ani.
M-am confruntat cu ceva similar, doar ca eu eram persoana bolnava. Cu cat accepti mai repede ideea si cel mai rau scenariu cu atat mai bine. Iar din cate stiu cu cancerul pancreatic nu-i de glumit.
Medicul ala ar trebui sa nu mai aiba dreptul sa profeseze. Nu prea are creier.
Problema e ca sunt foarte multi medici care se cred prea inteligenti si spun ei cu exactitate care va fi evolutia unui cancer. Ce naiba?!
De unde poate el sa stie cu exactitate ce se va intampla cand evolutia bolii tine o multime de factori precum: stadiul bolii, tratamentul pe care il va urma, alimentatia de acum inainte, stresul (si atentie daca ii spui unui om ca moare in x zile sau x luni sau x ani, nu faci altceva decat sa il omori tu. Pai un om stresat e deosebit de vulnerabil in fata bolii, in timp ce buna dispozitie, speranta de vindecare, optimismul, credinta in ceva etc. sunt o arma deosebit de buna impotriva unei boli) etc.
Si apoi de unde stii tu ce se va intampla in viitor? Sau e neam cu baba Vanga medicul ala?
Repet, medicul ala ar fi trebuit sa isi piarda dreptul de a mai profesa.
Deci sub nici o forma tatal tau nu va muri peste 2 ani. Nu avem de unde sa stim noi cand moare un om.
Acum sa vorbim despre problema tatalui tau.
Tatal tau ar trebui in primul rand sa afle de afectiunea pe care o are dar nu asa brusc pentru ca s-ar putea sa fie un soc. Ideal ar fi sa fie luat cu usurelul. Zic ca trebuie sa afle de afectiunea pe care o are pentru ca trebuie sa se trateze, trebuie sa fie constient ca un stil de viata nesanatos poate duce la o evolutie negativa si rapida a bolii. Va trebui sa ii aratati ca ii sunteti alaturi, sa ii dati curaj si sa ii explicati ca nu toti oamenii care au cancer mor. E adevara, daca a zis ca e vorba si de metastaze e mai naspa dar sunt atatea cazuri de oameni care s-au vindecat ca prin minune de cancere cu metastaze si de multe alte boli grave.
Uite spre exemplu Anita Moorjani in cartea "am murit si m-am descoperit pe mine insami" vorbeste despre cum s-a vindecat de un cancer limfatic(daca nu ma insel) cu metastaze la distanta, in urma unei morti clinice. S-a luptat 4 ani cu cancerul dupa care a ajuns sa aiba metastaze (asta se intampla prin 2002). In prezent are 61 de ani si inca traieste. Deci de unde stie medicul ala ca tatal tau va muri in maxim 2 ani?
Acum sa discutam putin despre moarte.
Fie ca se va intampla peste 2 ani, fie ca se va intampla peste 10 ani, tu trebuie sa fii pregatita emotional. Pentru ca asa e normal sa se intample. Toti plecam candva de aici. Nu e nimeni care sa ramana la nesfarsit. Moartea nu e un lucru groaznic, ea pare groaznica pentru ca suntem noi prea legati de lumea asta materiala. Moartea este doar o trecere de la o dimensiune la alta si atat. Adica tatal tau peste 5, 10, 20 nu stim cati ani, nu va dispare de tot. El doar va merge intr-un loc mai bun. Si oricum nu are rost sa fii asa trista pentru noi la un moment dat ne vom intalni acolo cu persoanele dragi . Stam putin aici fara ei si apoi ii vom revedea. Ca atunci cand esti copil si mergi la gradinita pentru prima data. Te lasa parintii acolo, ai impresia ca te-au parasit si incepi sa plangi, apoi cand se termina programul ii revezi si intelegi ca totul e ok
Deci sa nu te sperie niciodata pierderea unei persoane dragi pentru ca de fapt nu o pierzi. Doar va lipsi o perioada.
Ceea ce ai putea sa faci este sa te documentezi foarte mult despre cancer la modul general si despre cancerul de pancreas in mod particular dar nu de pe internet pentru ca articolele alea nu sunt scrise niciodata de medici. Cauta sa te informezi din carti. Apoi ar mai fi necesar sa citesti despre modul in care mintea poate sa vindece corpul.
Si la intrebarea "v-ati confruntat vreodata cu asemenea vesti?". Evident ca toti se confruta cu asta la un momendat doar ca oamenii mor din cauze diferite. Unul primeste vestea ca mama lui a fost calcata de masina, altul ca tatal lui a facut infarct, altul ca o ruda s-a inecat etc. Pur si simplu astfel de lucruri se intampla tuturor. Dar ca la tine e altfel. Tatal tau e in viata, pe tine doar te-a speriat un nemernic de medic.
Te pupacesc!
Sre poate recurge la pancretomie, indepartarea pancreasului, totala sau partiala. Sansele de supravietuire depind de starea in care se afla pancreasul, cat la suta este afectat. Sansele de supravietuire sunt de 30 / 40 la suta. Dupa o operatie reusita, pacientul are nevoie de un regim special si va fi diabetic dependent de insulina. Sunt foarte putine operatii de indepartare de pancreas.
Buna! Cand ajunge acasă sa isi faca suc de sfeclă (o jumate de sfeclă) cu lamaie(1 lamaie) si mere, in fiecare zi ( sa bea un pahar dimineata pe stomacul gol). Un vecin de-al meu a avut cancer in ultima fază si i-au scazut considerabil markerii din cauza acestui suc. Poti citii pe internet despre el. Sa isi faca cat mai multe sucuri naturale.